Walibi. Foto Photonews.

Walibi. Foto Photonews.

Uncategorized

Ophef omdat Walibi te zwaarlijvige vrouw weigert op nieuwe achtbaan

/

In Franstalig België is ophef ontstaan over Walibi en haar nieuwe achtbaan Kondaa. Een 22-jarige zwaarlijvige vrouw werd geweigerd op de achtbaan omdat ze haar veiligheidsgestel niet dicht kreeg. “Die reactie was hun manier om me te laten inzien dat ik te dik was”, vertelt de vrouw aan Sudpresse.

De gloednieuwe Kondaa in Walibi is de ‘hoogste en snelste rollercoaster van de Benelux’ en er werd voorbije weken heel wat reclame gemaakt voor de achtbaan, Na amper een week haalt de nieuwe attractie nu de nationale media om een andere reden: een vrouw uit Luik klaagt aan dat ze geweigerd werd door Walibi-medewerkers aan de attractie omdat ze te dik is.

Na lang aanschuiven kon de vrouw, die naar eigen zeggen 1m66 groot is en 120kg weegt, eindelijk plaatsnemen in de attractie, zo vertelt ze aan Franstalige media. Eenmaal in de attractie bleek echter dat ze haar veiligheidsgestel niet dicht kreeg, waarna een medewerker haar vroeg uit te stappen.

Walibi reageerde tegenover 7sur7 op de ontstane heisa. “We zijn geheel gebonden aan veiligheidsvereisten van de fabrikanten van de attracties. Als één of meer veiligheidsharnassen niet dicht kunnen, kan de attractie niet vertrekken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Ophef omdat Walibi te zwaarlijvige vrouw weigert op nieuwe achtbaan”

  1. Wat is het probleem. Als die vrouw eerst de helft afvalt en dan teruggaat. Dan kan ze zo dikwijls in de achtbaan gaan zitten als ze zelf wil. Bovendien heeft ze minder kans om in ziekenhuis terecht te komen als ze Covid opdoet.

Plaats een reactie

Delen