Exclusief voor abonnees

Piet Heyn (1577-1629)

Jan Neckers

Vorig jaar werd het standbeeld van Piet Heyn in Delfshaven nabij Delft beklad door woke-totalitairen. De veroveraar van de zilvervloot had volgens hen donker gepigmenteerde mensen in de slavernij gestort en zijn reputatie moest dus kapot en dat standbeeld hoorde niet langer. Eerste probleem: Heyn was al zes jaar dood toen een Hollands schip van ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Historicus Jan Neckers is een graag gelezen auteur op PAL NWS en 't Pallieterke. Jan kreeg vooral bekendheid als journalist en producer van historische reeksen bij de openbare omroep. Neem even een stapje terug van de waan van de dag, en ontdek tal van interessante artikels over kunst en geschiedenis.

Delen