Prins Harry blijft voor heibel zorgen in het Verenigd Koninkrijk: "Hij verraadt het leger"

Shutterstock

Uncategorized

Prins Harry vindt Amerikaans recht op vrije meningsuiting “knettergek”

Pieter Van Berkel

De Britse prins Harry oogst kritiek nadat hij het Amerikaanse Eerste Amendement, dat onder meer de vrije meningsuiting beschermt, “knettergek” noemde.

Prins Harry deed de uitspraak in een interview met acteur Dax Shepard, op de podcast Armchair Expert. “Ik heb zoveel te zeggen over het Eerste Amendement zoals ik het min of meer begrijp, maar het is knettergek”, zegt prins Harry. “Ik wil niet beginnen over het Eerste Amendement, want dat is een enorm onderwerp dat ik niet begrijp omdat ik hier nog maar kort ben. Maar, je kunt overal een achterpoortje in vinden. Je kunt kapitaliseren of uitbuiten wat niet wordt gezegd in plaats van te handhaven wat wel wordt gezegd.”

Het Eerste Amendement van de Amerikaanse Grondwet verbiedt de regering wetten te maken die onder meer godsdienst reguleren, of de vrije uitoefening daarvan zouden verbieden, of de vrijheid van meningsuiting, de persvrijheid, de vrijheid van vergadering zouden beknotten.

De opmerking wordt op veel onbegrip onthaald. “Dat prins Harry het Eerste Amendement van de VS veroordeelt, laat zien dat hij de kluts kwijt is”, zegt Brits politicus Nigel Farage. “Binnenkort zal hij aan beide kanten van de plas niet meer gewenst zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Prins Harry vindt Amerikaans recht op vrije meningsuiting “knettergek””

  1. Hij is zo knettergek als de rest van de Britse koninklijke familie.
    Als hij in de USA wil wonen/verblijven moet hij zich maar aanpassen.
    Maar hij is waarschijnlijk aan het hengelen naar een tweede opteerden bij de linkse Oprah Winfrey.
    Simpel Harry: aanpassen of opkrassen.

Plaats een reactie

Delen