Stockfoto Ankara. Foto Photonews.

Stockfoto Ankara. Foto Photonews.

Uncategorized

Turks gezin moet 10 jaar leefloon terugbetalen omdat het eigendommen had in Turkije

/

Verontwaardiging in Nederland over een geval van grootschalige uitkeringsfraude. Een koppel van Turkse origine kreeg sinds 2009 een uitkering, maar was al die tijd in het bezit van een eigen woning in Ankara. Het moet het gekregen geld terugbetalen.

Maar liefst 133.411 euro moet het koppel terugbetalen. Dat is het totale bedrag dat het koppel van de stad Tilburg sinds 2009 ontving aan bijstandsuitkeringen. In 2017 kreeg de stad een anonieme tip dat het koppel wel degelijk een eigen vermogen heeft en eigendommen bezit, na onderzoek bleek dat ook inderdaad het geval te zijn.

Een woning met een stuk grond in Ankara bleek van het koppel te zijn, maar zelf verklaarde het er al jaren niet meer geweest te zijn en het 40 jaar geleden gekocht te hebben voor amper 25.000 gulden. Daar konden echter geen documenten ter bewijs voor voorgelegd worden.

De fraudebestrijders stuitten wel op andere documenten zoals onroerende voorheffing die door het koppel betaald werd in Ankara en een belastingaangifte voor de woning, wat erop wijst dat ze wel degelijk regelmatig naar daar trokken. De stad zette de bijstand daarom stop en eist alle uitbetaalde bijstand terug. Het koppel ging in beroep, maar de rechter heeft dat beroep verworpen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




22 gedachten over “Turks gezin moet 10 jaar leefloon terugbetalen omdat het eigendommen had in Turkije”

  1. Hoe bewijst een belastingaangifte dat je ergens regelmatig naartoe trekt, Tommeke?
    Hopelijk is dit het eerste geval van een lange rij …Allemaal sociale woning maar +30k auto, dat kan niet als je echt hulpbehoevend bent.

  2. Dat is terecht ook, als ze zelf een huis hebben en regelmatig ernaartoe gaan, dan kunnen ze beter terug gaan. Dat is toch wel een beetje schoftig als ze in de 10 jaren €130.000,- van de gemeente kregen, als gewone Nederlander, zou je daar al sneller naar gekeken worden.

  3. Ik woon in Spanje en doe vastgoed. In Spanje is alle vastgoed geregistreerd in het “registro de propiedad” Indien u daar een uittreksel van wil ( openbare info) kan je dat mits een gespecificeerde elektronische aanvraag (10€). Dan rolt de eigendomstitel uit de printer met naam, toenaam, vierkante meters etc… Moet je in Marokko, Turkije of andere “bijstand landen” eens proberen?

  4. in mijn buurt is er een bakkerijtje van een turk,ik zie daar nooit klanten,geen bestelwagentje om uit te voeren en die heeft nu pas een nieuwe auto gekocht,een witte SUV,Maserati.Een zeer mooie wagen.Waarschijnlijk een familiewagen,kindjesgeld

  5. ja ik zie regelmatig van die arme sloebers met 3 iPhone in hu zakken op ieder kamer een breedbeeld televisie en en dikke wagen voor de deur
    ARMOEDE IN België en Nederland wie hier doet wat de maatschappij van u verwacht kan onmogelijk in de armoede zitten maar WAT IK zeker weet IS i dat armoede heel dikwijls veel het teken is dat men VEEL meer uitgeeft dan wat men bezit en dat worden steeds profiteurs

  6. Ja sorry Turks, Marokkaanse ofzo dat doet er bij mij niet toe. Ik weet alleen dat ik als Belgisch nog steeds (10jaar) zit te wachten op geld van mijn eigendom en ik ondertussen ook invalide ben verklaard, alleen invalide-uitkering is nog niet aan punten gehalte aangepast.

  7. In Belgie is m’n bang om zulke uitsoraken te doen, bang voor demostratie met geweldige afloop. Geen olie op het vuur gieten denken ze hier. Idd vreemd dat die mannen leven van ons geld maar wel bijna allemaal met mercedes of blw rond rijden en steeds de nieuwste snufjes hebben.

  8. De regels qua vastgoed in Spanje doet ook de citroenen schaterlachen, je koopt er schulden over zonder dat de notaris je ervan op de hoogte moet brengen , daar dien je een gestor voor in te schakelen.

  9. Dit is niet meer dan normaal .Ik zie hier alleen maar diefstal en oplichting van de staat .In België is men te laks en zelfs te laf hiertegen op te treden .Electoraal gewin ligt aan de basis . België apenland met de grootsten aan de top .zowel gerechtelijk als politiek Lees de laatste editie van het blad t ‘ Scheldt en er zullen ogen open

Plaats een reactie

Delen