(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

“Tweede Pfizer-prik uitstellen zorgt voor meer antilichamen”

Pieter Van Berkel

Het Pfizer/BioNTech-vaccin heeft bij ouderen een groter effect op de aanmaak van antilichamen als het na twaalf in plaats van drie weken wordt gegeven. Dat blijkt uit een Britse studie.

De Britse overheid besloot het interval tussen het toedienen van doses van het vaccin te verlengen, van drie naar twaalf weken. Zo zouden meer mensen sneller een eerste prik krijgen. Volgens Pfizer/BioNTech waren er geen gegevens voorhanden om deze maatregel te staven.

“Onze studie toont aan dat de piekrespons van antilichamen na het tweede Pfizer-vaccin duidelijk wordt versterkt bij oudere mensen wanneer dit wordt uitgesteld tot 12 weken”, zegt Helen Parry van de Universiteit van Birmingham, een van de auteurs van de studie.

Uit de studie blijkt dat het uitstellen van de tweede dosis tot twaalf weken de piekrespons op antilichamen met een factor 3,5 deed toenemen in vergelijking met mensen die de prik na drie weken kregen.

Vaccins genereren ook T-cellen. De piekrespons van T-cellen was hoger in de groep met een interval van drie weken tussen de doses. De auteurs waarschuwen evenwel tegen voorbarige conclusies over de beschermingsgraad van mensen op basis van hun doseringsschema.

“Britse aanpak heeft vruchten afgeworpen”

De studie onderzocht 175 mensen tussen 80 en 99 jaar. Een deel van hen kreeg de tweede prik na drie weken, voor de Britse regering besloot om de termijn te verlengen. De studie werd wel nog niet aan een ‘peer review’ onderworpen.

Volgens Public Health England bewijst de studie dat de Britse aanpak de juiste is. “De Britse aanpak om de tweede dosis uit te stellen heeft echt vruchten afgeworpen”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over ““Tweede Pfizer-prik uitstellen zorgt voor meer antilichamen””

  1. Dit is het zoveelste bewijs dat deze ‘vaccins’ niet voldoende werden getest. Wanneer later gevaarlijke bijverschijnselen zouden opduiken, zal de regering haar handen in onschuld wassen en zeggen dat zij niemand heeft verplicht zich te laten inenten. De farmareuzen hebben al van bij het begin hun paraplu geopend, door eventuele schadeclaims naar de gebruikers door te schuiven.
    Misschien is het daarom dat 20 à 30 percent mensen zich niet laat vaccineren.

  2. Mocht u enig inzicht hebben in wetenschappelijke methode zou u weten dat wat u vertelt onzin is. Er is altijd variatie in werking maar van bijwerkingen op latere termijn is geen sprake van.

  3. Voor antivaxers zijn alle argumenten goed, de idiootste eerst. Als ze besmet geraken geen enkele terugbetaling doen via ziekenfonds en alles zelf laten betalen wegens grove nalatigheid. Iedereen krijgt GRATIS de kans, als je weigert is dat je eigen keus en keuzes hebben nu eenmaal consequenties.

Plaats een reactie

Delen