Van Ranst nog geen uur lid van Telegram en daagt aanhangers Jürgen Conings uit, de viroloog bekent: "Dat was niet slim"

Marc Van Ranst bewondert zijn schilderij. Foto: Photonews.

Uncategorized

Van Ranst nog geen uur lid van Telegram en zoekt al controverse op met aanhangers Jürgen Conings: “Dat was niet slim”

Kristof Luypaert

Midden in de nacht van dinsdag op woensdag maakte Van Ranst niet onopgemerkt zijn entree op Telegram. Onmiddellijk nadien werd hij lid van een groepje sympathisanten voor Jürgen Conings. Hij had meteen een oordeel klaar: “Niveau nihil, maar ja, wat hadden we verwacht van een groepje terroristenondersteunders (sic)”.

https://redactie.palnws.be/2021/05/van-grieken-haalt-uit-naar-van-ranst-was-je-weer-dronken/

VRT NWS ontdekte de discussie en bekwam van Van Ranst wellicht het kortste citaat sinds lang. De viroloog erkent dan ook zijn fout. “Dat was niet slim”, zei Van Ranst aan de openbare omroep. Een understatement, want wie zichzelf lid maakt van een telegramgroep weet dat vervolgens àlle leden van die groep een bericht krijgen over de toetreding van een nieuw lid.

Van Ranst is echter een groentje op Telegram en maakte lid van telegram omstreeks 01.45 woensdagochtend. Zijn eerste ‘wapenfeit’? De infiltratie van een groepje sympathisanten van Jürgen Conings. Dat verliep dus iets minder discreet dan wellicht verwacht.

“Marc Van Ranst is nu lid van de groep”, kregen de naar schatting 1.000 leden van de Telegram-groep ‘Als 1 man achter Jürgen’ rond half drie woensdagochtend plots op hun smartphone te lezen.

Intussen reageerde op Twitter Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op sarcastische manier: “Was je weer dronken Marc?”.

“Begrijp ik dit dus goed!? Van Ranst gaat ‘s nachts zelf(!) stoken in een telegramgroepje? Hij is zelfs ‘teleurgesteld’ dat hij niet wordt aangepakt. Hij ‘verwachtte meer van een groepje ’terroristenondersteunders’ (sic)’. Neemt iemand die clown nog serieus”, vraagt Van Grieken.

Niet bekend of Van Ranst ook pyschologische bijstand krijgt

“Dat Van Ranst plots opduikt in het hol van de leeuw veroorzaakte meteen opschudding bij de Conings-sympathisanten”, noteert VRT NWS.

“Je moet maar lef hebben”, reageert iemand. “Ophoepelen”, schrijft nog iemand anders. Na enkele minuten bekent Van Ranst tegenover de duizend groepsleden de bedoeling van zijn aanwezigheid. “Ik dacht eens te komen scouten om te kijken welke creativiteit er hier opborrelt. Ik moet zeggen, ik ben teleurgesteld.”

Er zullen nog twee berichten komen. Het eerste luidt “veel schrijffouten!!” . Van Ranst besluit zijn inbreng in de groep met de uitsmijter: “Niveau nihil, maar ja, wat hadden we verwacht van een groepje terroristenondersteunders (sic).”

Van Ranst liet zich de voorbije week al meerdere malen opmerken met ‘interviews’ vanuit zijn ‘safehouse’. Zowel Het Nieuwsblad, De Morgen als Het Laatste Nieuws lieten de viroloog al uitgebreid aan het woord. Hij haalde intussen uit naar onder meer Rik Torfs, Siegfried Bracke, Frank Thevissen, Vlaams Belang en vervolgens opnieuw naar Bracke en Torfs.

Of Van Ranst en familie die inmiddels al de tweede week afzondering in het safehouse moeten ondergaan, naast de fysieke bescherming en 24 uur op 24 bewaking ook psychologische bijstand krijgen van de diensten van de federale politie is voorlopig onbekend.

Eerder deze week in een interview met PAL NWS noemde mediaspecialist Jürgen Verstrepen nog “een meester-manipulator van media en publieke opinie”. De kneepjes van het vak op Telegram heeft de viroloog duidelijk nog niet helemaal onder de knie.

https://redactie.palnws.be/2021/05/marc-van-ranst-is-een-meester-manipulator-van-media-en-publieke-opinie/
Klik hierboven en lees het interview met mediaspecialist Jurgen Verstrepen over ‘de communicatiestijl’ van Marc Van Ranst.
Digitaal kan u reeds vana

Neem een abonnement op PAL NWS / ’t Pallieterke en steun onafhankelijke en ongebonden media.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

13 gedachten over “Van Ranst nog geen uur lid van Telegram en zoekt al controverse op met aanhangers Jürgen Conings: “Dat was niet slim””

  1. Medische of psychologische bijstand leveren aan Marc Van Ranst is totaal zinloos. Het grote probleem met “Narcistische Persoonlijkheidsstoornis” is juist het feit dat deze mensen geen ziekte inzicht hebben en zich bijgevolg niet laten behandelen.

  2. Het is te hopen dat rambo nooit gevonden zal worden. Dan kan die geesteszieke van ranst de rest van zen leven over zen schouder blijven kijken en met een dikke pamper rondlopen.

  3. MVR is de viroloog (januskop) met twee gezichten. Een narcist die polarisatie creëert. Niet te begrijpen dat de reguliere media zich laten gebruiken en zijn forum willen zijn? Of zegt dit alles over de reguliere Media.

Plaats een reactie

Delen