Bart Somers en Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Bart Somers en Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Uncategorized

Voorlopige bewindvoerder vraagt faillissement aan voor Let’s Go Urban

/

De voorlopige bewindvoerder die werd aangesteld in het kader van het onderzoek naar vzw Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi, heeft het faillissement aangevraagd van de vzw. Een overnemer zal vanwege de perikelen niet gevonden worden en geld is er niet meer, dus was een faillissement de enige optie.

Enkele maanden geleden werd Annemie Moens aangesteld als voorlopige bewindvoerder van de vzw toen bleek dat er door oprichtster en toenmalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi gesjoemeld werd met subsidies. Miljoenen euro’s subsidies lijken te zijn verduisterd en de voorlopige bewindvoerster kreeg de taak dat te onderzoeken en een oplossing te zoeken voor de vzw.

Faillissement

Die oplossing komt er niet, zo meldt de bewindvoerster nu. “De opdracht die ik van de rechtbank in Tongeren op 27 april had gekregen was om te onderzoeken of de vzw nog levensvatbaar was. Op basis van mijn boekhoudkundige gegevens is het niet mogelijk om de vzw nog langer in stand te houden. Dan heb ik conform de wet de taak om een dagvaarding faillissement aan te brengen tegen de vzw, wat ik bij deze ook gedaan heb.”

Volgens Moens is het de enige oplossing voor de vzw, omdat een overnemer niet gevonden zal worden. “De stad Antwerpen heeft op basis van haar eigen bevindingen de conclusie getrokken om geen werkingsmiddelen meer toe te kennen aan de vzw en de concessieovereenkomst met betrekking tot de feestzaal Kiel en de nieuwbouw te beëindigen. De erkenning voor jeugdwerking is daarbij ook ingetrokken. Als je geen werkplek hebt of financiële middelen hebt, maakt een onderneming nog heel weinig kans. De vzw zal daarbij door de stad Antwerpen en andere subsidiërende overheden gevraagd worden het subsidiegeld terug te betalen. In die omstandigheden is het heel moeilijk om aan derden te vragen of ze nog bereid zijn om financiële middelen ter beschikking te stellen.”

Over een week zal de ondernemingsrechtbank een beslissing nemen, maar dat lijkt een formaliteit. “Als de voorlopige bewindvoerder al geen toekomst meer ziet, zal de ondernemingsrechtdank dat ook bevestigen”, aldus VTM Nieuws-journalist Faroek Özgünes bij HLN Live. “Volgende week zal dus wellicht het faillissement worden uitgesproken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Voorlopige bewindvoerder vraagt faillissement aan voor Let’s Go Urban”

  1. “De vzw zal daarbij door de stad Antwerpen en andere subsidiërende overheden gevraagd worden het subsidiegeld terug te betalen”. ………Dat is toch wel de mop van de dag.

  2. Wie neemt de corrupte politici nog ernstig in het kleine land hier?
    Maar owee als een kleine belastingbetaler niet op tijd betaald schandalig is het hier ja!

Plaats een reactie

Delen