Vrouwe Justitia. Foto Shutterstock.

Vrouwe Justitia. Foto Shutterstock.

Uncategorized

2 meerderjarige verkrachters van 14-jarig meisje dat zelfmoord pleegde nu voor raadkamer

Ruben Notteboom

De twee meerderjarige verkrachters van het 14-jarige meisje dat zelfmoord pleegde in Gent moeten nu voor de raadkamer verschijnen. Het betreft een 18-jarige en 19-jarige jongen. De drie andere verkrachters, allemaal 14 jaar, zitten vast in een gesloten instelling. De verdachten zijn wel zelf niet aanwezig op hun rechtszaak omdat ze in quarantaine zitten. De 18-jarige en 19-jarige hebben volgens hun verdediging geen strafblad. De raadkamer moet nu beslissen of ze verder aangehouden blijven.

Het betreft een gruwelijke en shockerende zaak. Een 14-jarig meisje uit Gent had afgesproken met een ‘vriendje’ op de Westerbegraafplaats, niet ver van de Brugse Poort (ook wel bekend als de Drugse Poort). Er kwam echter een groep opdagen die het meisje brutaal verkracht heeft.

De daders hebben alles ook gefilmd. De beelden werden verspreid via sociale media. Vier dagen na de verkrachting, stapte het meisje uit het leven. Haar zelfmoord was een zware klap voor haar familie, vrienden en schoolgemeenschap. Een vriendin van het slachtoffer zou naar verluidt na de zelfmoord naar buiten gekomen zijn met de beelden. De politie kon aan de hand van die beelden de verdachten identificeren en aanhouden.

U kunt het volledige verhaal hier lezen:

https://redactie.palnws.be/2021/06/14-jarig-meisje-pleegt-zelfmoord-4-dagen-na-groepsverkrachting-in-gent/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “2 meerderjarige verkrachters van 14-jarig meisje dat zelfmoord pleegde nu voor raadkamer”

Plaats een reactie

Delen