Betoging tegen ecocide. Foto Photonews.

Betoging tegen ecocide. Foto Photonews.

Uncategorized

Betoging om ‘aanslagen tegen natuur’ strafbaar te maken lokt 100 mensen

/

Zondag kwamen in Brussel 100 mensen op straat om ‘ecocide’ strafbaar te maken. Volgens de betogers moeten ‘aanslagen tegen de natuur’ in het strafrecht komen.

Zogenaamde ecocide gaat over het beschadigen of vernietigen van de natuur, wat de betogers ook wel ‘aanslagen tegen de natuur’ noemen. Het idee om ecocide strafbaar te maken is niet nieuw en werd zelfs opgenomen in het Belgische regeerakkoord.

Maar de betogers willen meer. Ze willen dat ecocide in het nationale en internationale strafrecht komt. “Als de Braziliaanse president Bolsonaro toelating geeft om het Amazonewoud te vernielen ter wille van de economie, kan niemand daar vandaag iets tegen doen. Met een internationale wet zou dat wel kunnen. Vandaag komen de grote bedrijven die natuur of ecosystemen vernielen ervan af met boetes.”

De opkomst was met een kleine 100 mensen mager, maar dat verrast de organisatoren naar eigen zeggen niet. “Het begrip ecocide is nog niet ingeburgerd. Wij komen vandaag net op straat om het meer ingang te doen vinden. Als er ooit gestemd wordt over een wet, hopen we hier met meer mensen te staan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Betoging om ‘aanslagen tegen natuur’ strafbaar te maken lokt 100 mensen”

  1. Zouden beter in China gaan betogen, die zeker tot 2030 op grote schaal blijft vervuilen, in plaats van hier amok te maken. Enkele van die betogers zijn trouwens multimiljonair en dit is puur tijdverdrijf.

Plaats een reactie

Delen