Rechtbank. Foto Photonews.

Rechtbank. Foto Photonews.

Uncategorized

Brusselse rechtbank mild voor Syriër Yazan K. (27) die Thalys-terrorist hielp

/

De correctionele rechtbank van Brussel heeft een 27-jarige Syriër uit Brussel de gunst van opschorting gegeven bij het proces over zijn betrokkenheid bij een aanslagpoging in Frankrijk. Het parket had 30 maanden cel gevraagd.

Yazan K. is afkomstig uit Syrië maar woont al een tijdlang in België. Met behulp van zijn connecties in jihadistische milieus hielp hij zijn vriend Ayoub El Khazzani afreizen naar Syrië om er een aanslag te beramen. Er werd een aanslag op een Thalys-trein gepland in Frankrijk, maar die terreuraanslag kon in extremis verijdeld worden.

De jonge Syriër moest zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor deelname aan een terroristische groepering en werd daar ook schuldig bevonden. Toch zal hij geen effectieve straf krijgen, omdat de rechter hem de gunstmaatregel van strafopschorting gunde.

Het parket had 30 maanden cel geëist tegen de man, maar de rechtbank volgde het parket niet. Of het parket in beroep gaat, is nog niet duidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




23 gedachten over “Brusselse rechtbank mild voor Syriër Yazan K. (27) die Thalys-terrorist hielp”

  1. Het blijft prachtig om te zien hoe Justitie dit land mee omzeep helpt. Een spandoek stop islamisering 6maand cel, actief deelnemen aan een islamitische terreurbeweging mag.

  2. Als Tommeke nu ook eens een module recht zou volgen zou hij weten dat IEDEREEN zonder voorafgaande veroordeling aanspraak kan maken op strafopschorting. (mogelijk bepaalde uitzonderingen)

  3. Hierop kun je beter geen reactie geven. Woorden als een volkomen wereldvreemd en onbekwaam ( in extremis max) gerecht zijn nog maar uiterst mild. Belgium expects…

  4. Ik hoop dat, als de imam van Mechelen en de loge hem al niet vermoord hebben, JC op evenveel “begrip” zal kunnen rekenen als ze hem oppakken. Maar ik vrees dat dit niet het geval zal zijn, JC is geen allochtoon en zeker geen jihadist.

  5. die rechters zijn hun vel aan het veilig stellen.Als de moslim terreur uitbreekt zoals in Syrië zullen zij blijven leven want ze hebben hun terroristjes ondersteund en als bedanking zullen ze hen laten leven,als belgisch rechter of sharia rechter is er weinig verschil,wie VB of NVA kiest moet op de brandstapel of onder de guillotine,er staat er nog een in het museum.

  6. Dat zou men dan beter afschaffen want intussen duidelijk dat rechters niet met deze verantwoordelijkheid kunnen omgaan als spandoek met vrije meningsuiting bestraft wordt met effectieve celstraf en medewerking aan terrorisme helemaal niet. Deze activistische rechters hebben ook helemaal geen democratische legitimiteit of externe controle en strafmechanisme. Dat zou men ook beter ineens invoeren.

  7. Weer begrijpt ge het niet Erik, het gaat “Tommeke” niet over het feit dat iedereen die opschorting kan vragen, wel over het feit dat iemand die helpt bij terrorisme die opschorting krijgt. Arrogante reacties zijn inhoudelijk nooit iets waard.

  8. Integendeel Benny, ik begrijp het héél goed. Ik heb zo’n jaartje rechten gedaan ;))
    Emoties spelen zelden een rol in de strafwet. De man heeft er recht op en krijgt het. Boos zijn op mij of de rechter heeft weinig zin.

  9. Fijn z’n linkse rechtbank die de wereld ook gaat meehelpen volledig kapot te krijgen. Maar de rechtse flank blijft hier voor vechten dat links het moeilijk gaat krijgen!

  10. U schreef al meer verkeerde dingen, dat klopt.
    Dit is wel degelijk vervolging : “Opschorting betekent dat de rechter oordeelt dat de feiten die u ten laste worden gelegd, bewezen zijn, maar dat hij zijn uitspraak van veroordeling voor een bepaalde termijn opschort. Deze termijn, ook wel proeftermijn genoemd, kan afhankelijk van de feiten lopen van 1 tot 5 jaar.”

  11. Eén jaartje rechten gedaan? Zelfs iemand die al 20 jaar advocaat is stelt zich bescheidener op. Uw reacties wijzen niet op enige wijsheid maar op een ontzettende arrogantie.

  12. Hoe kan dat , wat is hier aan de hand , dit is toch niet meer normaal te noemen wat is het volgende alle tertoristen van Zaventem pardoneren zij konden er niet aan doen misschien moeten we ons nog excuseren ook

Plaats een reactie

Delen