Egbert Lachaert. Foto Photonews.

Egbert Lachaert. Foto Photonews.

Uncategorized

Egbert Lachaert haalt uit naar ’t Scheldt en mensen die ’t Scheldt verdedigen: “Pure laster”

/

Egbert Lachaert heeft na de uitspraak van de rechtbank over ’t Scheldt opnieuw uitgehaald naar de satirische website. “Hoe sommigen pure laster verder kunnen verdedigen onder mom van vrije meningsuiting, zegt vooral iets over diegenen die ’t Scheldt nog verdedigen”, zo richt de Open Vld-voorzitter zich tot de mensen die het op sociale media opnemen voor ’t Scheldt.

Het is al enkele maanden oorlog tussen ’t Scheldt en Open Vld. Begin dit jaar trok woordvoerster van de liberalen Zelfa Madhloum naar de rechtbank om te eisen dat de satirische website vier artikels over haar offline zou halen.

Het betreft artikels waarin ze een dief genoemd wordt als scheidsrechter, een artikel waarin het thuisadres van Madhloum (adres van de vennootschap) vermeld stond en een artikel waarin het huis en het kinderspeelgoed van de Open Vld-woordvoerster was beschreven. Ook een vierde artikel met een foto van Madhloum genomen tijdens de zitting moest weg.

Vandaag oordeelde de rechtbank dat ’t Scheldt de ‘beledigende’ artikels over Madhloum moet verwijderen.

 Bij ’t Scheldt beroept men zich op de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Maar de rechter veegde dat argument van tafel.

“De vrijheid van meningsuiting vormt een vrijbrief om kritiek te uiten, niet om te beledigen”, klonk het in het vonnis. Op sociale media blijven heel wat mensen ’t Scheldt verdedigen omdat zij het oneens zijn met het vonnis.

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert richt zich op Twitter tot hen. “Hoe sommigen pure laster verder kunnen verdedigen onder mom van vrije meningsuiting, zegt vooral iets over diegenen die t Scheldt nog verdedigen”, sneert Lachaert.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




24 gedachten over “Egbert Lachaert haalt uit naar ’t Scheldt en mensen die ’t Scheldt verdedigen: “Pure laster””

  1. Dat Lachaart het verschil niet kent tussen vrije meningsuiting, en oproepen tot geweld kwalificeert hem met vlag en wimpel als Belgische rechter, of redacteur , onderzoeksrechter, in ieder geval een eerloos greedy kapo.

  2. De heer Lachaert kan ook terecht bij zijn eigen partij voor beledigingen en laster. De redevoering van Dhr Somers in het Vlaams Parlement in november 2019 waarbij hij de Vlaams Belang kamerleden als Nazi tuig in de Reichstag bestempelde was een klassevoorbeeld van stigmatizerend, angstaanjagend en discriminerend proza. Dr Goebbels zou het niet beter gekund hebben.
    De artikels in tscheldt getuigen van bitter weinig klasse, dat klopt, maar inhoudelijk tonen ze toch tot wat de liberale partij is verworden.
    Mevr Madhloum en dhr Lachaert hadden dit misschien beter genegeerd.
    Maar goed, het spreekt voor de hedendaagse scheiding der machten.

  3. Alleen al het feit dat een journalist van, godbetert, De Morgen nog vóór de beschuldigde ‘t Scheldt over het vonnis werd verwittigd, toont het rechterlijk politiek activisme en zou moeten leiden tot ontslag van de rechter die eerder al met een linke truuk ontsnapte aan wraking.

  4. Na Kwik en ayatollah Somers is het nu de voorzitter Lafaert in eigen persoon die satire wil verbieden. Dit is wel degelijk een aanslag op de vrije meningsuiting. Op naar een repressieve totalitaire samenleving met O.VLD.

  5. Beter in eigen boezem kijken. Is zelf voor geen haar te vertrouwen, wat gebleken is bij de voorzittersverkiezing. Waarschijnlijk in de leer geweest bij zijn grote voorbeeld “Verhofstadt”

  6. lachebekje woelt als een duivel in een wijwatervat,hij is aan het verdrinken en zijn flut partijtje ook.Hopelijk blijft ’tScheldt die verraders aan mijn Vlaanderen volgen en de corrupte waarheid van die blauwe lilliputers naar boven brengen ,totdat ze verdwenen zijn uit het politieke spectrum

  7. Je zal tegen je kleinkinderen zeggen dat dit de periode was in je leven dat je hun vrijheid was kwijtgespeeld. Zie je, belediging is een emotionele term, wat voor de ene belediging is, is voor de andere luidop denken. Om te denken moet je riskeren om te beledigen. Mensen worden de hele tijd geconfronteerd met dingen die ze beledigend vinden in een vrije samenleving. Wat hier werd bekomen is dat je enkel politici niet meer mag beledigen. Nu is de vrije samenleving gestopt.

  8. Politiek vonnis zonder onafhankelijke jury. Welkom bij de totalitaire liberale justitie. Moeilijk is dat niet meneer Lachaert. Gewoon een belletje naar een liberale vriend in de Wetstraat. OVLD en het gerecht een familie.

  9. Open VLD = Pest Voor Vlaanderen. Ik dacht ooit dat het met Lachaert beter zou worden maar neen, eens zijn postje binnen was het hetzelfde liedje PEST VOOR VLAANDEREN.

  10. Dat OVLD de Voorhuiden heeft onttroont als grootste sjoemelpartij is m.i. niet de schuld van Tscheldt. Trouwens, 99pc van wat Tscheldt schrijft is geen satire maar de naakte waarheid.

  11. Beledigen mag niet, wilt mij eens iemand er aan herinneren vanuit welke hoek een bepaald deel van de kiezers “mestkevers” wordt genoemd. Sinds Verhofstadt en De Gucht wordt VLDF voornamelijk bevolkt door elitair crapuul. Belastingontduiker, sjoemelaar bij de EU, VZW-oplichter. Noem het en je vindt het bij de VLD.

  12. Als hij geen sjoemelende partijleden meer zou mogen hebben, dan kan hij verder als 1mans partijtje… Dus heeft hij geen andere keuze dan ondanks beter te weten zijn potjes proberen gedekt te houden!

  13. t scheldt heeft de waarheid misschien een draai gegeven ,lafbaert kan het woord ” waarheid ” waarschijnlijk zelfs niet uitspreken . De ondergang van een regime dat zijn eigen burgers te veel belogen , bedrogen en verraden heeft jaagt deze hypocrieten angst aan .

  14. Somers zegt dat hij genezen is van het Vlaams Nationalisme,heeft blijkbaar een nieuwe ziekte ontdekt.Wat wil je van een vreemdelingenaanbidder.Een groot deel van de problemen met allochtonen is te danken aan zijn grote motivator Guy Mr Europe met zijn snel Belg wet en de grenzen open te zetten voor gezinsherenigingen met mensen die zogezegd familie waren.
    Hopelijk halen ze in 2024 de kiesdrempel niet zijn we van die pestpartij verlost

Plaats een reactie

Delen