Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Google moet 220 miljoen euro boete betalen aan Frankrijk

Niels Geerinck

Google moet binnenkort 220 miljoen euro betalen aan Frankrijk. Volgens de Franse autoriteiten maakt de techgigant misbruik van de dominante markpositie en technologie. Google betwist de feiten niet en gaat akkoord met het vonnis.

De klacht over misbruik kwam er nadat enkele mediabedrijven zoals News Corp, Groupe Rossel en de Franse krant Le Figaro samen naar de rechter trokken. Volgens hen misbruikt Google de advertentietechnologie. Google betwist de feiten niet en zal de boete betalen.

De Franse mededingingsautoriteit noemt de feiten “bijzonder ernstig” en verklaarde in een mededeling dat “de toezichthouder heeft vastgesteld dat Google zijn eigen technologie, die wordt aangeboden onder het merk Google Ad Manager, een voorkeursbehandeling gegeven heeft.” Ook in Italië kreeg Google reeds een boete van 100 miljoen euro. Het bedrijf zou daar zijn machtspositie misbruikt hebben om de ontwikkeling van een app, die de concurrentie met die van Google zou aangaan, te belemmeren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Google moet 220 miljoen euro boete betalen aan Frankrijk”

  1. Pfff 220miljoen dat merken ze niet eens. Tegenwoordig is Google in zowat alles, zelfs in de nieuwe digicorder met Google talk in de afstandsbediening. Om eerlijk te zijn ik vertrouw grootmachten als Google niet!

Plaats een reactie

Delen