Ben Weyts in Shooting Stars.

Ben Weyts in Shooting Stars.

Uncategorized

Groen boos omdat Ben Weyts op foto van Kristof Calvo schiet in entertainmentprogramma

/

Groen reageert boos op het optreden van minister Ben Weyts in entertainmentprogramma ‘Shooting Stars’. Daarin krijgen bekende Vlamingen dilemma’s voorgeschoteld, waarop ze moeten antwoorden door een ballon met persoon op kapot te schieten. Bij Groen ziet men er de humor niet van in.

Ben Weyts (N-VA) was enkele dagen geleden te gast in het ludieke programma van Youtube-kanaal Supercontent. Het concept is simpel: men krijgt een vraag of dilemma voorgeschoteld waarop men moet antwoorden door een ballon kapot te schieten.

Bij het kapotschieten van de ballon met Kristof Calvo maakte Weyts een mop over hoe graag hij de ballon van Kristof Calvo wilde kapotschieten. “Ja, die Calvo moest er van in het begin aan”, zei hij na zijn eerste schot. “Heb je gezien hoeveel kogels ik nog heb? Ik kan die Calvo honderd keer afschieten!”

Een grapje tijdens een entertainmentprogramma zou men kunnen denken, maar bij Groen kan men er niet mee lachen. “Politici afknallen, is dit normaal, minister Weyts?”, aldus Vlaams Parlementslid Björn Rzoska die de beelden verspreidde op Twitter. “Op het moment dat virologen, journalisten en politici (onder wie uw voorzitter Bart De Wever) doodsbedreigingen krijgen. Op dat moment schiet de minister van Onderwijs (!) zonder blikken of blozen op mijn Groen-collega Kristof Calvo.” Ook voorzitster Meyrem Almaci reageert boos.

Weyts reageert aan persagentschap Belga. “Het ligt er nogal dik op dat de makers van “Shooting stars” een humoristische insteek hebben”, zegt hij. “De opname vond trouwens plaats in onverdachte tijden, tijdens de paasvakantie. Er zijn natuurlijk altijd mensen die het heel graag heel slecht verstaan, maar dat laat ik voor hun rekening.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “Groen boos omdat Ben Weyts op foto van Kristof Calvo schiet in entertainmentprogramma”

  1. hoe heeft een “viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand.” de tijd om zich met zulke onzin in te laten?

  2. Gelukkig is het maar een Vlaams N-VA minister.
    Burgers/militairen met een lidkaart van Vlaams Belang worden (samen met de partij) dan politiek en burgerlijk gelyncht

  3. En waar was de Groene verontwaardiging bij het filmpje waar Dries Van Langenhove wordt doorzeeft met een machinegeweer door Van Ranst????
    Twee maten en gewichten bij onze vrienden van Anders Gaan Leven…

  4. Ok, politici horen niet thuis in circusattracties. Aan de andere kant, die ‘groenen’ hebben blijkbaar echt vel te kort om te lachen en dan ook nog eens lange teentjes. Ik stel voor om tv en – programmas te verbieden bij wet.

  5. Zeer lange, overgevoelige tenen bij Groen, en een totaal gebrek aan humor. Alle baten zijn voor hen goed om zichzelf te profileren, ook de onnozele. Ben Weyts hoort voor mij bij de betere Vlaamse politici.

Plaats een reactie

Delen