Iran weigert visum van 75-jarige non

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Iran weigert visum van 75-jarige non

Sonja Dahlmans

Zuster Giuseppina Berti, een 75-jarige non die 26 jaar in een lepraziekenhuis in Iran heeft gewerkt, moet het land verlaten. De non werkt momenteel in Isfahan, waar zij met een andere zuster, de 77-jarige zuster Fabiola, de armen en behoeftigen helpt.

De beide nonnen hebben hun carrière gewijd aan het helpen van zieken en armen, ongeacht hun religieuze achtergrond. De congregatie waar zij wonen, de Dochters van de Liefdadigheid, werd reeds in 1937 gebouwd. De zusters van de congregatie hebben jarenlang lesgegeven, alsook vluchtelingen en weeskinderen geholpen. De school van de congregatie werd met de komst van de Iraanse Revolutie in 1979 in beslag genomen. De laatste jaren hebben de zusters nauwelijks activiteiten buiten het klooster ondernomen, uit angst ervan beschuldigd te worden mensen te willen bekeren.

Ook de Armeense diocese heeft momenteel geen priester en wacht op de nieuwe pastor om zijn plaats in te nemen in de gemeenschap. Het visum van Ramzi Garmou, de patriarchale beheerder van het Assyrisch-Chalcedonische aartsbisdom, is ook geweigerd door de Iraanse autoriteiten. In 2016 werd reeds een ander Rooms-Katholiek huis permanent gesloten in Teheran.

Volgens International Christian Concern zal onder het bewind van de nieuwe Iraanse president Ebrahim Raisi de christenvervolging nog verder intensiveren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Iran weigert visum van 75-jarige non”

  1. Ja, maar als ze die nonnen buitenzetten moeten de zo geprezen Ayatollah’s de armen en zieken maar zelf helpen.
    Wat een walgelijk regime in Iran. Ze mochten daar blij zijn met de inzet van die nonnen. En voor de moslims geldt dan hetzelfde, ze horen niet in Europa.

Plaats een reactie

Delen