“Militaire inlichtingendienst ADIV heeft zware fouten gemaakt in de zaak-Jürgen Conings”

Jürgen Conings. Photo News

Uncategorized

Lichaam vermiste militair Jürgen Conings teruggevonden

Anton Schelfaut

Het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings is levenloos teruggevonden in het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg. Dat meldt TV Limburg.

Burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere (Open Vld) heeft het lichaam gevonden tijdens een fietstocht in het Dilserbos in Dilsen-Stokkem. Hij nam een lijkgeur waar, waarna hij de aanwezige hulpdiensten en militairen verwittigde. Die waren nog steeds ter plekke in het kader van de zoektocht naar Conings. Tollenaere zelf zag het lijk niet, maar verschillende bronnen bevestigen aan Het Laatste Nieuws dat het wel degelijk om Conings gaat.

“Op basis van de eerste vaststellingen zou het gaan om het lichaam van Jürgen Conings”, bevestigt het federaal parket in een mededeling. “De waarschijnlijke doodsoorzaak, volgens de eerste onderzoeksresultaten, zou zelfmoord door middel van een vuurwapen zijn. Dit moet echter nog bevestigd worden door het onderzoek.”

Beroepsmilitair Jürgen Conings verdween op 17 mei van de radar, nadat hij zware wapens had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg en had gedreigd met aanslagen. Omwille van zijn extreemrechtse sympathieën werd hij door het federaal parket bestempeld als terreurverdachte. Conings uitte ook bedreigingen aan het adres van viroloog Marc Van Ranst, die sindsdien in een safehouse verblijft.

Een dag na zijn verdwijning werd Conings’ wagen teruggevonden, maar van de militair zelf ontbrak elk spoor. Tien dagen geleden werd ook zijn rugzak teruggevonden.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem terecht bij de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

25 gedachten over “Lichaam vermiste militair Jürgen Conings teruggevonden”

  1. Dit is de zoveelste corona dode, ja u leest het goed. Bedankt van Ranst. Je zal wel opgelucht zijn en nu kan hij weer beginnen zijn valse visie op te dringen tot de volgende breekt

  2. Dat ze die burgemeester van de eerste dag niet aangenomen hebben in het leger. Die Open VLD’er overtreft al die speurhonden waarmee ze weken hebben rondgelopen. Wat een lullig verhaal. Tollenaere zelf zag het lijk niet, dus het kan ook een dood dier geweest zijn. Hoop dat de waarheid aan het licht komt !

  3. Bizar verhaal… 500 man hebben hem in weken niet gevonden en toevallig die burgemeester wel??? Als het echt om Jürgen gaat, RIP en veel sterkte aan de familie en nabestaanden

  4. Klopt niets van dit hele verhaal… een burgemeester die kan ruiken én padvinden… een lijk dat na al die tijd nóg stinkt… Conings die direct herkend wordt in staat van ontbinding… en dat in een heavy drugsgebied vol liquidaties.

  5. Jürgen Conings levenloos teruggevonden in omstandigheden die vele vragen doen rijzen. Oprecht medeleven voor zijn familie. Gerecht en politiek doen hun uiterste best om het allemaal zo geloofwaardig mogelijk te maken. Maar wie gelooft die mensen nog? En uiteraard zullen al degenen die hun twijfels uiten beschuldigd worden van complotdenken. Jürgen Conings is het resultaat van jarenlange wanbeleid ten nadele van Vlaanderen. Vele Vlamingen voelen zich terecht geminacht en opzij gezet. Er zullen waarschijnlijk nog andere Coningsen opduiken. Het ongenoegen is wijd verspreid. Het ganse linkse establishment oogst nu wat het al jarenlang zaait, met name: de coronablunders met onnoemelijk veel doden, de desastreuze immigratie, de galloperende islamisering, de onveiligheid, het Belgische juk, de communautaire koelkast, de blijvende transfers.

  6. Correct en met het nodige respect. De manier waarop jullie met dit artikel het intrieste nieuws over de dood van Jurgen Conings brengen. Van een ander niveau dan wat ik op VRT radio1 om 16u hoorde waar Marieke van Cauwenberghe het onbeschaamd had over ‘het lichaam van “terreurverdachte Jurgen Conings’. Ik vroeg mij af welke terreurdaden Jurgen gepleegd had. Van enige terughoudendheid uit medeleven met de nabestaanden was geen sprake. Medeleven is in deze toch een elementaire vorm van medemenselijkheid. Arme openbare omroep.

  7. Mijn OPRECHTE deelneming aan de familie. En mijn even OPRECHT misprijzen voor de “grote pers” die de hele tijd feestelijk haar laarzen heeft geveegd aan de regels voor persoonlijke privacy. Hij was een uitstekend militair ( 3 eretekens!) en fijne mens en de media hebben hem veroordeeld nog voor hij ondervraagd werd. Of was hij voor de ultra-belgen te Vlaams?

  8. Het ergste van deze kwestie is dat zijn vrouw 1 dag moest brommen omdar ze verdacht werd.Een echte schande is dit! Criminelen worden 100x beter behandeld.Vuurwapen werd op 7km van zijn lichaam gevonden.Burgemeester rook een lijkgeur! Hier klopt iets niet!

Plaats een reactie

Delen