(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

N-VA-wetsvoorstel om subsidie krantenbedeling te stoppen haalt het niet

Pieter Van Berkel

Een N-VA-wetsvoorstel om de jaarlijkse subsidie voor krantenbedeling stop te zetten, sneuvelde dinsdag in de Kamercommissie Overheidsbedrijven en Mobiliteit.

“Ons wetsvoorstel om de immense krantenbedelingssubsidies stop te zetten, werd zonet weggestemd in de Kamer van Volksvertegenwoordigers”, meldt N-VA-Kamerlid Theo Francken. De subsidie voor krantenbedeling loopt dus door tot minstens 2027 en zal de belastingbetaler zo’n 900 miljoen euro extra kosten.

In Frankrijk bestaat een gelijkaardig systeem om de krantenbedeling in dunbevolkte regio’s te ondersteunen. “Wat ze niet vermelden is dat die subsidie elke Belg jaarlijks gemiddeld 16 euro kost”, zei N-VA-Kamerlid Michael Freilich. “In Frankrijk is dat slechts 37 cent per inwoner.”

“Ook Open Vld stemde tegen, terwijl ze het twee jaar geleden nog zélf voorstelde. 900 miljoen euro belastingsgeld aan indirecte klassieke mediasteun. Enkel in België“, zegt Francken nog. Volgens hem is zijn wetsvoorstel “een kopie van een wetsvoorstel van Open Vld uit 2019”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

11 gedachten over “N-VA-wetsvoorstel om subsidie krantenbedeling te stoppen haalt het niet”

  1. Deze partij (Open Bld) is reeds door de mand gevallen, en nu ze hun eigen wetsvoorstel van het verleden afschieten geven ze maar eens te meer te kennen dat ze beter fuseren met GROEN zoals dat burgemeesterke van Genqt steeds loopt te roepen…

  2. Net zoals het voorstel voor het kinderzitalarm komt ook dit zeer goed voorstel van een “verkeerde” partij.
    Zelf koop/lees of bekijk ik geen MSM meer. Zelfs niet meer onder de noemer “ken uw vijand”.
    Hopelijk zullen velen mij volgen.

  3. Wat betekent dat we weer een media zullen hebben die met vivaldi zullen meehuilen tegen de wind in. Vooral “jongeren” en “verwarde personen” zullen weer te pas en te onpas gebruikt worden om allerlei misdrijven te camoufleren.

  4. Als het VB in 2027 het voorstel op zijn beurt indient zal N-VA misschien samen met de OVLD, op cruise in de Wetstraat, tegenstemmen. Als Theo geloofwaardig wil overkomen dat N-VA dan aan Bart Somers zijn C4 geeft. De lakens van het huwelijksbed (Vlaamse regering) delen met de liberalen om achter hun rug met modder te gooien in de Wetstraat. Foei Theo. Stop met die comedie.

  5. iemand moet die vivaldioten in een goed daglicht plaatsen,.Het wordt een spannend politiek najaar,regularisaties,want die komen er toch,een black out,energie,en een extra belasting voor de Vlamingen om wallo-brux in leven te houden en de extra uitgaven te bekostigen.

Plaats een reactie

Delen