Een vliegtuig van Brussels Airlines. Foto Shutterstock.

Een vliegtuig van Brussels Airlines. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Parket Halle-Vilvoorde vordert 7 maanden cel voor mondmaskerweigeraar die vliegtuigpersoneel bedreigde

Ruben Notteboom

Het parket Halle-Vilvoorde vorderde woensdagnamiddag een gevangenisstraf van 7 maanden tegen een man die weigerde om een mondmasker op te zetten op het vliegtuig. Hij zat op een vlucht van Brussels Airlines toen het personeel hem erop aansprak dat hij een masker moest dragen. Hij weigerde dit. Daarnaast werd hij ook agressief. Zo begon hij personeelsleden te bekogelen met voedsel en te bedreigen.

De man beweert dat hij er niets aan kan doen. Hij zou kampen met angststoornissen. Op de vlucht zou hij er enorm last van gekregen hebben, waardoor hij zich zelfs niets of weinig herinnert van zijn gedrag.

Parket Halle-Vilvoorde wil celstraf voor zijn gedrag

Het incident vond plaats op 29 augustus 2020. De man wilde het vliegtuig nemen tussen Malaga en Brussel. Hij weigerde al van bij het instappen om een mondmasker op te zetten, hoewel dat op het vliegtuig verplicht is. Het personeel wilde hem nog een masker aanbieden en erover praten, maar dat weigerde hij.

Daarna werd de man zeer agressief. Hij gooide stukjes van zijn wafel en water naar het boordpersoneel. Daarnaast schold hij ze uit en viel hij ze verbaal lastig. Volgens de procureur zou hij zelfs gedreigd hebben. “Zo zei hij dat hij al veroordeeld was voor gewapende overvallen, dat hij de stewardess wist wonen, en dat hij haar wel thuis zou komen opzoeken met een groep vrienden en een kalasjnikov,” klinkt het.

“Ik had stress, vliegangst en pijn. Het spijt me,” klinkt het

De man beweert dat hij zeer zenuwachtig was tijdens de vlucht en hij slecht te been was. De combinatie van stress, vliegangst en pijn zouden zijn hevige reactie veroorzaakt hebben. Hij beweert weinig tot niets te herinneren van zijn gedrag. “Ik heb me ongepast gedragen en verontschuldig me daarvoor, maar ik heb zeker niemand bedreigd”, klonk het. Zijn advocaat pleitte voor een autonome probatiestraf of een werkstraf. Het vonnis volgt op 8 september.  

https://redactie.palnws.be/2021/06/mogelijk-6-maanden-cel-en-1-600-euro-boete-voor-valse-pcr-test-om-te-kunnen-reizen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “Parket Halle-Vilvoorde vordert 7 maanden cel voor mondmaskerweigeraar die vliegtuigpersoneel bedreigde”

  1. Dit soort mensen heeft onevenredig veel bijgedragen aan de verspreiding van het coronavirus met onnoemelijke menselijke en economische schade tot gevolg. Zware straffen zijn verantwoord.

  2. Ik ben ook geen voorstander van de muilkorf MAAR dit betekend niet dat je u moet afreageren op het personeel. Die moeten nu eenmaal deze soms absurde regels opvolgen.
    NIET meer vliegen zou een gepaste actie zijn, en een rechtvaardige blijk van verontwaardiging.

  3. Mondmaskers zijn de meest belachelijke maatregelen. Wetenschappelijk bewezen dat ze niet helpen. De gaten erin zijn 8X groter dan het zg virus!Waanzinnig dat zoveel mensen hier blindelings in meegaan.

Plaats een reactie

Delen