Een wietplantage. Foto Shutterstock.

Een wietplantage. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Parket vordert drie jaar gevangenisstraf voor twee cannabisplantages in Maasmechelen

Ruben Notteboom

Het parket vorderde een gevangenisstraf van drie jaar en een boete tot 16.000 euro voor een 63-jarige man uit Maasmechelen. Hij verborg twee cannabisplantages in de Kerkhofstraat. Zelf ontkent hij alle feiten. Hij zou de woningen verhuurd hebben aan Albanezen.

De politie ontdekte de plantages na een tip. De zestiger was gekend voor drugsdelicten, waardoor de politie een warmtemeeting uitvoerde. Die warmtemeeting bevestigde de vermoedens. Daarnaast merkte de politie een sterke cannabisgeur op.

Twee plantages gevonden op naam van man in Maasmechelen

Op 29 januari 2020 viel de politie binnen in de woning. De agenten troffen er een professionele plantage aan met ongeveer 600 planten. Daarnaast vond de politie heel wat materiaal in de plantage en een huurcontract voor een woning op de Oude Baan in Maasmechelen.

De politie viel daarom de tweede woning binnen en trof er nog een plantage aan die twee keer zo groot was als de eerste. Er waren volgens de politie sterke aanwijzingen dat er al enkele keren cannabis geoogst was.

Ontkent alle feiten

Op het moment van de huiszoekingen, zat de Maasmechelaar in Italië. Hij keerde twee dagen later terug naar België en gaf zich aan bij de politie. Hij beweert onschuldig te zijn en dat de woningen verhuurd waren aan Albanezen. Zij zouden verantwoordelijk geweest zijn voor die plantages, zonder dat hij er van wist.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen