Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Justitie

Rechter beslist dat Franse dame (75) huis moet delen met kraker

Simon Segers

De 75-jarige Française Martine ondernam gerechtelijke stappen nadat haar huurder weigerde te betalen en haar uit haar de toegang tot haar eigen huis blokkeerde. Een rechter oordeelde dat de vrouw recht had op de eerste verdieping van haar woonst en dus diende samen te leven met de kraker.

Martine woont in een gemeente nabij Avignon. Zij besloot twee jaar geleden om het gelijkvloers van haar huis te verhuren toen ze tijdelijk naar Guyana verhuisde. Haar 30-jarige huurder stopte echter na enkele maanden met betalen. Ook na afloop van het huurcontract weigert de man om het huis te verlaten. Wanneer Martine uiteindelijk terugkeerde naar Frankrijk, blokkeerde hij haar zelfs de toegang tot haar woning.

Behulpzame buren

Nadat Martine naar het gerecht trok, kreeg ze te horen dat ze het recht had om de eerste verdieping te bewonen. De kraker mocht ongestraft het gelijkvloers blijven inpalmen, zonder huur te betalen. De vrouw besloot resoluut om haar huis niet te delen met haar voormalige huurder: “Ik zal dan in mijn auto moeten slapen, alleen op mijn 75e”, aldus het slachtoffer. Met de hulp van een lokale beambte kon Martine echter in dialoog treden met de kraker. Hij ging akkoord om het pand te verlaten indien de gerechtelijke procedures werden stilgelegd en alle verschuldigde huur werd kwijtgescholden. Na akkoord, liet de man het huis echter in slechte staat achter. Gelukkig kon Martine rekenen op de hulp van enkele tientallen buren om haar huis herstellen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

11 gedachten over “Rechter beslist dat Franse dame (75) huis moet delen met kraker”

  1. Ik ben bang dat dit geen grap is. Als huiseigenaar ben je immers een vuile kapitalist en die hebben nu eenmaal geen rechten meer. Een goede les, heb je wat spaargeld, investeer het dan zeker niet in een huis of een appartement om te verhuren. Je riskeert alles te verliezen en in de eerste plaats je gemoedsrust.

  2. Dat hoop ik ook , anders mogen ze van mij en zeeeeer velen, justitieafdeling in brand steken bah ….voor de face book beheerders ….dit is een gezegde weet ge wel geen dreiging of aanbeveling tot handeling …voor ik alweer geschrapt wordt om mijn wettige mening te mogen zeggen !…dees is té gek ….waarom eigen volk discrimineren tegenover een fout handelende dief…want dat is hij wegens niet betaling een dief …waar zou deze rechter gestudeerd hebben of is hij familie van ……?

    ..

Plaats een reactie

Delen