Sammy Mahdi en Ihsane Haouach. Foto VRT en Bladna.

Sammy Mahdi en Ihsane Haouach. Foto VRT en Bladna.

Uncategorized

Sammy Mahdi: “Geen probleem met regeringscommissaris met hoofddoek”

/

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) ziet geen graten in de benoeming van Ihsane Haouach tot regeringscommissaris. Er is heel wat controverse rond die benoeming omdat die vrouw een hoofddoek draagt en daarmee volgens critici de neutraliteit van de staat in het gedrang brengt.

Ihsane Haouach werd begin deze week door Ecolo voorgedragen als regeringscommissaris voor het Instituut van Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Regeringspartij MR verzet zich fel tegen die benoeming omdat hiermee de scheiding tussen kerk en staat, één van de peilers van een seculiere democratie, volgens hen overboord wordt gegooid.

Een regeringscrisis dus, maar bij alle andere regeringspartijen wordt vooral boos gereageerd op de tegenkanting van MR. Ook Sammy Mahdi klaagde gisteren in De Afspraak Op Vrijdag de volgens hem niet-collegiale houding van MR aan.

Inhoudelijk is hij het bovendien niet eens met MR. Mahdi zelf ziet geen probleem in de benoeming van een vrouw met hoofddoek tot regeringscommissaris. “Ik denk dat we vooral moeten kijken naar de competenties die iemand heeft”, aldus Mahdi. “En ik vind dat we ons mogen bezighouden met zaken die toch wel belangrijker zijn, zoals de klimaatuitdaging, de migratie-uitdaging en de begrotingsuitdaging.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




25 gedachten over “Sammy Mahdi: “Geen probleem met regeringscommissaris met hoofddoek””

  1. Als u geen problemen hebt met islamitische symbolen waarom moesten de christelijke symbolen dan verwijderd worden? Mag een Christelijke of joodse minister dan ook publieke zijn geloofsovertuiging met religieuze tekens etaleren?

  2. En dan vraagt de CD&V zich af waarom ze naar 10% gezakt zijn in de peilingen. Wij zijn gewoon onze waarden en land aan het weggeven. Wanneer wij immigreren naar een ander land passen wij ons aan het land aan, niet andersom. Kunt u zich niet aanpassen keer dan terug naar uw land van herkomst.

  3. Een hoofddoek is de uiting van een godsdienstige overtuiging ( = indoctrinatie) en geeft een boodschap af. Openbare figuren dienen neutraal te zijn. Op deze manier wordt onze Westerse manier op kousenvoeten geïndoctrineerd. Dat ze privé met die slunsen op hun kop rondlopen, tot daar aan toe, niet in het openbaar.

  4. Ihsane Haouach wordt regeringscommissaris van het Instituut van Gelijkheid van Mannen en Vrouwen.
    Dat is om plat op uw buik te gaan van het lachen !
    Door een hoofddoek te dragen levert dat vrouwmens nu juist het bewijs dat bij de Moslims mannen en vrouwen niet gelijk zijn. Haar onblusbare drang naar het dragen van die symbolische hoofddoek toont aan dat ze niets begrijpt van haar opdracht en dus daar niet thuis hoort. Sammy Madhi zal meehelpen om de CD & V onder de kiesdrempel te duwen.
    Sammy,
    Kromme, kromme Sammy,
    Dag Sammy
    Domme, domme Sammy
    Kijkt niet om zich heen
    Doet alles alleen
    En vindt de wereld heel gemeen

    Goe bezig Sammy !

  5. Waarom worden onze mensen altijd op de achtergrond gehouden, wij als christen mensen mogen bv niet met een kruisteken als symbool op ons lichaam hangen en bv aan een loket zitten of als een minister of staatsecretaris in publieke ruimtes komen, waarom moeten wij het onderspit delven , het is dan ook niet kunnen dat die vrouwen met hoofddoel rondlopen , ik ben geen rascist maar hier in ons land iedereen aan de wet ,die Sammy die denkt ook met zijn benoeming dat hij alles om zeggen heeft

  6. Federaal regeringscommissaris voor GELIJKHEID van mannen en vrouwen (die geen woord Nederlands spreekt of verstaat – geen woord) en die theatervoorstellingen organiseert waar de vrouwen op een apart balkonnetje mogen (moeten?) gaan zitten.
    Gelijkheid? Dit is toch tenenkrullend!

  7. Van deze 10% behoort het grootste deel tot de nomenclatura, apparatchik, ….. van CDV: onderwijs, vakbonden, kabinetten, ziekenfondsen, zorgsector, …..

  8. Blinde paniek bij de herschilderde CVP, vermits EigenVolkse kiezers massaal afhaken, luidens de peilingen, dan maar hoofddoekjes promoten uit pure & onversneden opportunistisch electoraal machiavellisme tegen 2024

  9. Dan kunnen wij ook de kruisbeelden terug hangen en dan is het terug kerstmis en kerstmarkten en mogen de foto’s van de koning en koningin terug hangen en ook onze standbeelden van onze vorsten terug zetten ! Hoera hoera !

  10. nu de cdv zich ontpopt als de nieuwe moslim partij,wat we al dachten,zal ze verdrinken in die vijver, erbij,,groen-spa-vld-pvda-en nu de cdv,wij Vlamingen zullen aan de oever blijven staan en kijken wie er eerst verdrinkt,we mogen in ieder geval geen reddingsboei(coalitie)gooien,laten verdrinken

  11. De islamisering van Europa wordt hier voor je neus zichtbaar, en dan nog door iemand die behoort tot een partij die zich christelijk noemt. Europa moet niet zozeer blank blijven, maar eerder gevrijwaard van de islam. De staten weigeren te kijken naar wat de islam eigenlijk inhoudt, voor hen is het gewoon “een godsdienst”. Daardoor zijn ze zich van geen kwaad bewust.

  12. Als diepgelovige christen democraat kan Sammy niets anders dan een verwante religie ondersteunen. Dat is zijn goed recht. Als staatssecretaris zou hij toch wat voorzichtiger kunnen zijn in het propageren van religies die het niet zo nauw nemen met de Westerse Waarden en Normen.

Plaats een reactie

Delen