Ihsane Haouach. Foto Bladna.

Ihsane Haouach. Foto Bladna.

Uncategorized

Storm rond nieuwe regeringscommissaris met hoofddoek gaat niet liggen: organiseerde ze voorstellingen waar vrouwen apart moeten zitten?

/

Opnieuw ophef omtrent Ihsane Haouach, de controversiële nieuwe regeringscommissaris voor het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Er zijn oude foto’s opgedoken waaruit blijkt dat de organisatie van de vrouw voorstellingen organiseerde waar vrouwen apart (moesten?) zitten. “Onvoorstelbaar”, aldus Theo Francken.

De voorbije dagen was er heel wat te doen rond Ihsane Haouach, die door Ecolo werd voorgedragen als nieuwe regeringscommissaris voor het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Het feit dat de vrouw een hoofddoek draagt en een overheidsfunctie zou bekleden (voor de gelijkheid van vrouwen en mannen dan nog) zou volgens critici immers ingaan tegen de neutraliteit van de staat, één van de peilers van een seculaire democratie als de onze.

Binnen de regering is er vooral bij MR en voorzitter Georges-Louis Bouchez heel wat weerstand tegen de benoeming van Ihsane Haouach, maar premier Alexander De Croo kwam Haouach vandaag verdedigen in de Kamer waardoor de benoeming een feit lijkt.

Toch lijkt de controverse rond Ihsane Haouach niet te gaan liggen. Zonet retweette Theo Francken en tweet waaruit zou blijken dat de vrouw in het verleden evenementen organiseerde waarbij vrouwen en mannen apart moesten zitten. “Het door Haouach opgerichte theatergezelschap organiseert voorstellingen waar vrouwen apart (moeten?) zitten”, aldus Francken. “Dit is de nieuwe regeringscommissaris voor het Instituut voor Gelijkheid Mannen en Vrouwen, zonet door Alexander De Croo stevig verdedigd. Onvoorstelbaar.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Storm rond nieuwe regeringscommissaris met hoofddoek gaat niet liggen: organiseerde ze voorstellingen waar vrouwen apart moeten zitten?”

  1. Decroo heeft zijn hand overspeeld deze keer. Hopelijk valt deze regering zo snel mogelijk.
    En laat in godsnaam de woke mensen ophoepelen. Het is genoeg geweest.

  2. Tot dusver promoot onze Premier naast het hoofddoekje gelukkig (nog) niet die uiterst wrede “clitoridectomy” wanpraktijk, noch met een patattenschiller, nog met een scheermes, noch met een potloodslijper.

  3. Alexander De Croo verdedigt Ihsane Haouach en deze verdedigt, als moslima, de waarden van de islamitische beschaving. Het door Haouach opgerichte theatergezelschap organiseert voorstellingen waar vrouwen apart zitten. So what? In mijn jeugd zaten mannen en vrouwen ook apart in de kerk tijdens de eucharistievieringen. Heb daar geen trauma aan overgehouden. Enkele jaren geleden verkregen de vrouwen in Vilvoorde een aantal aparte zwemuren. Blijkbaar heeft apartheid ook voordelen zeker? Maar als wij begrip opbrengen voor de islam cultuur dan mag dat best wederkerig zijn voor de Vlaamse cultuur. Dus handen af van onze Zwarte Piet en de Aalsterse carnaval.

  4. De kruisbeelden moeten terug op de openbare plaatsen durft de cdnv daaraan want zijn het symbool van onze cultuur en beschaving of toch liever de islam stemmen binnenhalen ! En van die laffe andere meerderheid partijen moet je in deze niets verwachten ,want zijn bang van de islam die hun ziet als nuttige idioten om hun agenda door te voeren !! Zwarte piet, carnaval, kerstmarkten en het kerstfeest moeten van dat degoutante woke volkje op de schop om parasiterende minderheden ter wille te zijn !!

  5. Waarom moeten vrouwen aparte zwemuren krijgen? Juist, omdat mannen van een bepaalde cultuur en godsdienst totaal geen respect hebben voor vrouwen en hun poten niet kunnen thuis houden.

  6. Beste, Er is degelijk een Islamistische beschaving (geweest) en samenwerking met de Katholieken. In Venetië schreven de monniken de Koran met afbeeldingen. De architectuur boeken en schilderkunst. Het was niet weggelegd voor de arme stakker, maar zoals hier enkel voor de rijken en edelen. Nu is deze verwaterd en maken zij liever ruzie tussen de Schiïeten en Soeniten net zoals wij toen tussen Rooms en Luthers. Hun geneesheren waren op en top en de geneeskunde was véél verder dan bij ons. Sterrenkunde, geografie en nog meer. Dit is ergens in de Tijd verloren gegaan.
    Lucas

  7. Rood en groen zijn hetzelfde Groen, de meloenen groen van buiten, rood van binnen. Maar overstappen is niet nodig de Open VLD VLD= Vlaanderen Laten Dokken) wordt stilaan rood, of het van schaamte is? Weet het niet.

  8. De Croo wat een zielig ventje ben je toch. Als het over Moslims gaat moet alles mogelijk zijn en wij Vlamingen moeten afstand doen van al onze gebruiken en tradities. Bourgeoisie was bij jullie thuis steeds aanwezig, uw ouders waren verwonderd dat zelfs een “slagerzoon” advocaat kon worden. Meer toelichting is er niet nodig.
    Uw ziekelijke afkeer van alles wat Vlaams is werd u met de paplepel ingegeven. Tot nooit meer !

Plaats een reactie

Delen