Vliegtuig uit Syrië met IS-vrouwen en hun kinderen is geland

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Francken haalt uit naar Hans Bonte (Vooruit) na vrijlating Syriëstrijdster: “Klop intern op tafel in plaats van in HLN”

/

N-VA-Kamerlid Theo Francken haalt op sociale media uit naar de burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte, nadat die zich in HLN uitliet over de vrijlating van een Syriëstrijdster. “Onbegrijpelijk”, aldus Bonte, maar volgens Francken moet Bonte in de pers niet te hoog van de toren blazen. “Terwijl de links-rode burgemeester van Vilvoorde van zijn oren maakt over de veel te lichte straffen voor IS-strijders, beslissen zijn partijgenoten om IS-strijdsters te repatriëren.

In 2013 vertrok de toen 17-jarige Noura Firoud uit Vilvoorde naar Syrië met haar partner en Sharia4Belgium-kopstuk Houssien Elouassaki. Toen die sneuvelde aan het front, huwde ze een andere Vilvoordse Syriëstrijder genaamd Houdaifa Ammi. In augustus 2019 bood ze zich aan in Turkije en werd ze vervolgens overgebracht naar ons land. Daar kreeg ze begin deze maand vier jaar cel, maar na amper drie weken werd ze al opnieuw vrijgelaten.

Vilvoords burgemeester Hans Bonte (Vooruit) reageerde verontwaardigd in HLN. “Onbegrijpelijk dat een minister nog stoer van de toren kraait dat alle straffen uitgezeten moeten worden. Begin deze maand kreeg ze 4 jaar cel van de rechter, enkele weken later wordt ze onder voorwaarden vrijgelaten maar met het recht om haar kinderen weer bij haar te hebben”, klinkt het.

Theo Francken vindt de uitlatingen van Bonte hypocriet. “Terwijl de links-rode burgemeester van Vilvoorde van zijn oren maakt over de veel te lichte straffen voor IS-strijders, beslissen zijn partijgenoten om IS-strijdsters te repatriëren. Hans, klop intern op de partijtafel in plaats van in Het Laatste Nieuws van uw oren te maken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Francken haalt uit naar Hans Bonte (Vooruit) na vrijlating Syriëstrijdster: “Klop intern op tafel in plaats van in HLN””

Plaats een reactie

Delen