(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Van Quickenborne wil tolerantiemarges bij flitscontroles afschaffen

Pieter Van Berkel

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil af van de tolerantiemarges die soms gehanteerd worden bij het flitsen. Dat schrijft De Standaard donderdag.

Op veel plaatsen hebben politie en parket afspraken gemaakt over zogenaamde ’tolerantiemarges’. Anders zou het parket te veel processen-verbaal te verwerken krijgen. Zo zou men in Brussel pas vanaf een snelheid van 47 kilometer per uur in een zone 30 een boete krijgen.

Minister van Justitie Van Quickenborne kondigt aan dat die tolerantiemarges afgeschaft zullen worden. De ’technische correcties’ blijven wel in voege.

Soms worden flitspalen ook uitgezet nadat een bepaald aantal auto’s geflitst wordt. Ook daar wil Van Quickenborne komaf mee maken. “Flitscontroles en trajectcontroles zullen 24 uur per dag, zeven dagen per week actief kunnen zijn”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

14 gedachten over “Van Quickenborne wil tolerantiemarges bij flitscontroles afschaffen”

  1. Correcte en begrijpbare wens van de minister. 30 km = 30 km. Indien men dan toch pas vanaf 47 km wenst te verbaliseren, maak dan borden met een maximumsnelheid van 46 km. Absurd, maar de enige mogelijkheid om de lat gelijk te leggen, zowel voor de brave burger die de borden letterlijk volgt, als voor de iets minder brave burger die continu de tolerantie moet bijtellen. Dit zou mij alleszins rekenwerk schelen.

  2. Dat zal enkel in Vlaanderen aangepakt worden. De Franstalige parketten zullen hun eigen burgers wel sparen en flinke Quickie zal daar niets maar dan ook niets aan kunnen doen. De Vlaamse parketten zullen zoals steeds het braafste jongetje van de klas willen zijn en de richtlijnen strikt toepassen.

  3. Van den Brandt (Groen) laat bij monde van haar woordvoerder weten dat het om een tijdelijke regeling gaat wat haar betreft. “Het was altijd al de bedoeling om in de eerste fase vooral te sensibiliseren. Mensen moeten wennen aan de nieuwe snelheidsnormen.”

    Bij de evaluatie in april zal Van den Brandt wel vragen aan het parket om strenger op te treden. “Het is zeker niet de bedoeling om dit zo te laten. We hebben al die snelheidscamera’s niet bijgeplaatst om pas vanaf 47 te gaan beboeten.”

  4. 47 ipv 30 kan je moeilijk nog strikt noemen …
    Bij de evaluatie in april zal Van den Brandt(GROEN) wel vragen aan het parket om strenger op te treden. “Het is zeker niet de bedoeling om dit zo te laten. We hebben al die snelheidscamera’s niet bijgeplaatst om pas vanaf 47 te gaan beboeten.”

  5. Onnozele Quickie, trap het af, en neem uw loser collega’s van Vlaamse verraders ovld mee. Ik krijg spontane kotsneigingen als ik die ‘blauwe’ politiekers te horen of zien krijg. En zeggen dat ik ooit in hen geloofde.

Plaats een reactie

Delen