Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Van Ranst waarschuwt voor nieuwe variant: “Mogelijk dat aantal nieuwe infecties niet gaat blijven dalen”

/

Viroloog Marc Van Ranst is ondanks de alsmaar dalende coronacijfers toch niet helemaal optimistisch over de nabije toekomst. Hij waarschuwt voor de nieuwe Indiase variant, die volgens hem ook in België zal oplaaien. “En dan is het mogelijk dat het aantal nieuwe infecties niet gaat blijven dalen.”

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zit al enkele weken in dalende lijn, waardoor we onze vrijheden nu geleidelijk aan terugkrijgen. Maar Marc Van Ranst, enkele dagen opnieuw thuis, is er toch niet zo gerust in. Op Twitter waarschuwt hij voor de zogenaamde delta-variant.

“Binnen 1-2 weken zal de meer besmettelijke delta (Indiase) variant ook hier in België de meerderheid van de COVID-19 infecties veroorzaken”, aldus Van Ranst. “En dan is het mogelijk dat het aantal nieuwe infecties niet gaat blijven dalen.”

Ook het feit dat alsmaar meer mensen gevaccineerd zijn, biedt geen echte bescherming tegen een uitbraak van die nieuwe variant. “De bescherming door deze vaccins is zeer hoog, maar geen 100 procent”, stelt Van Ranst. “En sommige mensen met een oud immuunsysteem gaan weinig antistoffen aanmaken, en zijn dan ook weinig of niet beschermd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




16 gedachten over “Van Ranst waarschuwt voor nieuwe variant: “Mogelijk dat aantal nieuwe infecties niet gaat blijven dalen””

  1. Ze hadden hem beter nog een beetje in de safe house opgesloten gehouden, hij doet er alles aan om in de belangstelling te blijven. Van Gucht zegt dat je beschermt bent tegen de delta variant en VR zegt van niet, den onnozele kloot….

  2. Covid-19 zal zeker niet verdwijnen. Nieuwe opstoten zullen wel beperkt blijven. In dat geval zullen de nieuwe clusters veel gemakkelijker te identificeren en op te volgen zijn. Het komt er op aan dan zeer doelgericht en zeer restrictief te handelen. Zo niet dan zullen onze woonzorgcentra gevangenissen blijven.

  3. Wie gelooft hier nog in zeg, allemaal leugens, gewoon alles zen gang laten gaan, het is gewoon maar een griep hoor.. Enne, mvr, de meerderheid gelooft uw leugens /onzin niet meer, oprotten gast!

  4. Ja, er is een Marc Van Ranst de PVDA-er, en de Marc Van Ranst viroloog. Ik denk wel dat Marc de twee wel van elkaar kan scheiden en een ernstig viroloog is. Maar er blijft wel de vraag, zou een even competente Vlaams Belanger, ook die verantwoordelijkheid hebben gekregen?
    Gezien de ervaring met Jef Elbers, blijkbaar niet. De ene politieke overtuiging is de andere niet. Jef Elbers ondergaat een racistische discriminatie gebaseerd op zijn politieke overtuiging en zijn freedom of speech. Maar ja, links en freedom of speech, enkel maar als het hen goed uitkomt.

  5. ” het is gewoon maar een griep hoor..” Nochtans is het dat helemaal niet maar misschien bent u wel een viroloog en vergis ik me in de 4 miljoen doden wereldwijd? (extra)

  6. MVR, Van Gucht, Molenberghs, Vlieghe blijven paniek zaaien.
    Na alle maatregelen en de vaccinatie die nu op volle toeren draait (buiten voor een deel risicopatiënten, in vele gevallen vierkant) zou men toch verwachten dat bovengenoemde personen uit de MSM gehouden zouden worden.
    Er zijn dus 2 mogelijkheden: ofwel helpen de maatregelen en vaccinaties niet, ofwel kunnen deze mediageile …logen, …ticussen, …isten de schijnwerpers niet missen.
    Hoogste tijd om ze terug in hun natuurlijk biotoop te steken, zijnde hun “normale” werkplaats.
    De bevolking heeft het nu wel echt gehad met deze paniekzaaiers.
    p.s. Morgen of vandaag zit MVR weer in een safe house, en draait het circus gewoon weer verder. 🙁 🙁 🙁

  7. De virologische geloofwaardigheid van twittermaniak en crypto communist MVR is al lang beneden nul gedaald. Waarom hem dan nog altijd een podium geven als viroloog?
    Gun die man dat plezier niet. Laat hem maar doen waar hij goed in is: twitteren, polariseren en communistje spelen.

  8. De wijsheden van MVR ! Als het aantal nieuwe infecties zo laag ligt als vandaag, dan kan het bijna niet anders dan dat ze eens terug gaan stijgen. Is zo een beetje als “Hoger/lager” van Walter Capiau vroeger. Laat MVR links liggen…

  9. Het is geen religie maar zéér gecompliceerde tech waar ik , spijtig genoeg, weinig kennis van het maar heb me ondertussen wel ingelezen om toch (beetje) inzicht te krijgen in het virus en de vaccins. Hoe bent u tot uw conclusie gekomen? Ik gok op FB en meer bepaald “de uitvinder van PCR blablabla …..”Kary Mullis was a biochemist from the US who won the Nobel Prize in Chemistry in 1993 for inventing the polymerase chain reaction (PCR) technique for analysing DNA.
    He did not say that the PCR method wouldn’t work for Covid-19 infections or that PCR testing does not work. Comments attributed to him in these claims on social media were either not made by him or have been taken out of context.
    Mullis died last year before Covid-19 was identified, and as such, could not have made any specific assertion about the use of PCR testing for Covid-19.

  10. 2024:
    Van Ranst waarschuwt dat de Y-variant nog een eindje voor verhoogde infecties zal zorgen. Hij raadt sterk aan om ook thuis nog twee mondmaskers aan te houden tijdens het slapen.
    Vrijdag zijn 2 mensen opgepakt die niet geregistreerd waren als knuffelcontacten.
    De regering Vandenbroucke zit vrijdag weer samen om de maatregelen te bespreken ivm het maximum aantal geregistreerde knuffelcontacten.
    De contact tracers vrezen dat veel mensen de app BE-Track weigeren te installeren waardoor het niet mogelijk wordt de veiligheid te garanderen. De Croo oppert dan ook om de app verplicht te maken. Mensen zonder smartphone zullen een gratis tracker ter beschikking krijgen. Iedereen zonder tracker riskeert een boete tot 1200 euro en 2 jaar cel.
    Barabara Pas van Identiteit Vlaanderen, het vroegere Vlaams Belang, spreekt van een schending van de privacy.

  11. Beste Erik, vergelijk met andere landen/regio’s waar ze geen maatregelen nemen, zelfde resultaten. En gevaccineerden die toch ziek worden en/of sterven…tja, ieder zijn mening hoor maar ik geloof er geen bal van en zal zeker geen experimenteel vergif in mijn lijf laten spuiten. En btw, de alg sterftecijfers van 2019 lagen hoger dan 2021 in dezelfde periode. mvg, een normaal denkende.

  12. Pffff die kerel heb ik nu eens echt niet gemist op het journaal…… Was beter in zijn safe house nog wat blijven zitten zodat iedereen minder stresserend naar het journaal kan kijken 🤦.

Plaats een reactie

Delen