25 arrestaties na rellen bij betoging van antivaxers in Athene

De manifestanten zijn misnoegd over de toegenomen druk op de bevolking om zich te laten vaccineren. Shutterstock

Uncategorized

25 arrestaties na rellen bij betoging van antivaxers in Athene

Anton Schelfaut

Bij een betoging van antivaxers is het zaterdagavond in de Griekse hoofdstad Athene tot rellen gekomen met de politie. Daarbij werden 25 manifestanten opgepakt.

Enkele duizenden mensen waren zaterdag samengekomen op het Syntagmaplein. Dat meldt de politie. Voor het parlementsgebouw voerden ze actie tegen gedeeltelijke vaccinatieverplichtingen. De demonstratie verliep aanvankelijk vreedzaam, tot enkele manifestanten brandbommen en stenen naar de ordediensten begonnen te gooien. Daarop gebruikte de politie waterkanonnen en traangas.

De jongste tijd vinden er in Griekenland regelmatig demonstraties tegen de vaccinatiecampagne plaats. Deze draaien soms uit op geweld. De manifestanten zijn misnoegd over de toegenomen druk op de bevolking om zich te laten vaccineren. Twee weken geleden besliste de regering dat zorgmedewerkers zich verplicht moeten laten vaccineren en dat enkel gevaccineerden toegang krijgen tot binnenruimtes in de horeca en de culturele sector.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen