Bendelid Fioul Gang. Foto Youtube.

Bendelid Fioul Gang. Foto Youtube.

Uncategorized

Bendeleden ‘Fioul Gang’ die minderjarig meisjes dwongen tot prostitutie krijgen celstraffen tot 11 jaar

/

Twaalf leden van de Brusselse straatbende ‘Fioul Gang’ zijn vandaag veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen drie en elf jaar. De bende ‘kocht’ onder meer minderjarig meisjes en prostitueerde hen. Bendeleider Younnes Z. kreeg met elf jaar de hoogste straf.

Verschillende minderjarige meisjes werden door de Fioul Gang gedwongen zich te prostitueren en maandelijks elke dag seks te hebben met verschillende mannen in ruil voor grote sommen geld. Eind 2019 liepen ze tegen de lamp na een kennis van een 16-jarig meisje dat door de bende geprostitueerd en uitgebuit werd. Uit onderzoek bleek later dat het om veel meer minderjarige meisjes ging.

Twaalf bendeleden moesten voor de correctionele rechtbank verschijnen en werden veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen drie en elf jaar. Bendeleider Younnes Z. (25) kreeg elf jaar cel, zijn vriendin zeven jaar cel. Ook zij was actief in de bende en kocht onder meer lingerie voor de slachtoffers. De andere bendeleden kregen celstraffen van zes, vijf en drie jaar cel, deels met uitstel. Velen van hen waren eerder al veroordeeld voor andere feiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen