De brandweer. Foto Shutterstock.

De brandweer. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Brandweer bevrijdt man uit keldergat in Koekelberg

Ruben Notteboom

Woensdagochtend moest de Brusselse brandweer een man bevrijden in Koekelberg. Hij zat klem in een keldergat. Hoe dat gebeurd is, is onduidelijk. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw aan BELGA.

De precieze omstandigheden van de feiten zijn nog onduidelijk. De man kwam plots klem te zitten; maar hoe dat gebeurd is en wat hij aan het doen is, wordt nog onderzocht. “Vanochtend, rond 03.20 uur werd aan de noodcentrale gemeld dat een persoon gekneld zat in de riolen in Koekelberg, op de Jetselaan”, zegt de brandweerwoordvoerder.

Slachtoffer werd overgebracht naar ziekenhuis, tegels moesten worden uitgebroken

De man zat bijna volledig in het keldergat. Volgens de woordvoerder was enkel nog maar het hoofd en één arm zichtbaar. Had de put dus iets dieper geweest, of iets wijder, zou de man misschien zelfs volledig onder de grond verdwenen zijn. “We hebben onmiddellijk de nodige hulpmiddelen uitgestuurd en ter plaatse bleek dat de persoon gekneld zat in een keldergat, en niet in de riolen,” klinkt het.

Het was niet makkelijk om de man te bevrijden. Eerst moest de brandweer de straattegels rondom het keldergat uitbreken. Daarna werd het metalen frame verwijderd. Zo kon men de man bevrijden. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis voor een medisch onderzoek. Over zijn toestand is momenteel niets bekend.

Man in Koekelberg had geen vaste verblijfplaats


“De omstandigheden van het incident worden onderzocht door de politie van de zone Brussel West”, gaat de woordvoerder verder. “Omdat het om een persoon zonder vaste verblijfplaats gaat, is het mogelijk dat hij op zoek naar een slaapplaats was of deze net verliet.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen