Commissie start juridische procedures tegen Hongaarse 'antihomowet' en Poolse 'LGBT-vrije zones'

De Poolse premier Mateusz Morawiecki (L) met de Hongaarse premier Viktor Orban (R) moeten op het matje komen. Foto: Photonews

Cultuuroorlog

Commissie start juridische procedures tegen Hongaarse ‘antihomowet’ en Poolse ‘LGBT-vrije zones’

Kristof Luypaert

De Europese Commissie is een inbreukprocedure gestart tegen Hongarije wegens de zogenaamde 'antihomowet' die door een grote meerderheid van het Hongaars parlement is goedgekeurd. Ook Polen kijkt tegen een nieuwe procedure aan. In Polen zouden de autoriteiten te laks gereageerd hebben op de 'zones vrij van LGBT-ideologie' die door verschillende gemeenten en regio's zijn uitgeroepen. ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Delen