Vrouw met boerkini. Foto Shutterstock.

Vrouw met boerkini. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Organisatoren Brussels zwembad begrijpen ophef over boerkini en aparte zwemuren niet: “Geen thema”

/

De organisatoren van het gloednieuwe Brusselse openluchtzwembad reageren verontwaardigd op de ophef die ontstaan is over het zwembad. Onder meer Theo Francken en Georges-Louis Bouchez klaagden het feit aan dat er aparte zwemuren worden georganiseerd voor vrouwen en boerkini’s worden toegelaten. “Ik ben verrast over de reacties, al is het geen verrassing als ik zie uit welke hoek ze komen.”

Begin deze week opende het Brusselse openluchtzwembad Flow officieel de deuren, maar de negatieve reacties van politici bleven niet uit. Het feit dat er aparte zwemuren worden voorzien voor vrouwen en dat boerkini’s er worden toegelaten, gaat voor sommige politici te ver. “Welkom in de hoofdstad van Europa”, aldus een cynische Francken. MR-voorzitter Bouchez zei de zaak te zullen aanklagen in het parlement.

Bij de organisatoren zelf begrijpt men niets van de controverse. “Ik ben verrast over de reacties, al is het geen verrassing als ik zie uit welke hoek ze komen”, antwoordt Paul Steinbrück op de kritiek. “Jammer dat de politici alleen via Twitter hun ongenoegen uiten en geen contact met ons opnamen. Wij zijn zeker bereid om met hen in gesprek te gaan, maar dan moeten ze die stap naar ons wel zetten.”

“Dit heeft niets met discriminatie te maken, maar we willen dat de vrouwen zich een uur lang comfortabeler en veiliger kunnen voelen”, klinkt het nog. “In Antwerpse fitnessclubs zijn er ook aparte uren voor vrouwen. Voor ons is dit absoluut geen thema. Net als de toelating van de boerkini geen thema is. Iedereen mag komen zwemmen in de zwemkledij die hij of zij wenst. Jammer dat men er hier in België opnieuw moeilijk over doet.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Organisatoren Brussels zwembad begrijpen ophef over boerkini en aparte zwemuren niet: “Geen thema””

  1. zoals ik al eerder zei is (was, nu niet vanwege vakantie uren) al elke do-di in PM zwembad een vrouwen uurtje. Dan worden zelfs de vensters afgeplakt. Dus weet je hoe laat het is…

  2. Lap!. Jarenlange acties om gemengd zwemmen toe te laten/apart vrouwenbad naar het museum te verwijzen vergeefs door deze nieuwe stap achteruit.
    En nogmaals “Lap!” omdat iedereen die het niet eens is met deze gang van zaken door dhr Paul Steinbrück een negatief politiek etiket opgeplakt krijgt…

  3. Die kleding zit vol bacteriën en daarmee komen ze zwemmen, u bedoeld hun kleding wassen ? Hun aanpassen aan onze leefgewoonte’s vergeet het ze doen gewoon hun goesting hier en ja wat wil je de meeste leden van het stadsbestuur in Brussel is al van dezelfde aard wat wil je dan. Toekomstgericht zullen de echte rasechte Belgen moet wijken voor hun. Good luck Belgium.

  4. Dit blijkt volgens de Brusselaars inderdaad “de normale gang van zaken”. Een duidelijke illustratie van de voortschrijdende islamisering van onze samenleving. Stap voor stap zo gaan de peerden… En dan maar roepen dat “omvolking” niet bestaat !!!!!

  5. Ik vraag me af hoe ver ik zwemmen zou, indien ik met een joggingpack het water in zou duiken. Want ik ben heel zedig en wil mijn bloot lijf niet in het openbaar tonen waar vrouwen bij zijn.

  6. Ze proclameren controversiële thema’s tot non-thema en het probleem is opgelost.
    De geijkte slinkse procedure: negeer of ontken het gevaar en het bestaat niet meer.

  7. Plaats bij het absurde woord “boerkini” in plaats van “ini” maar een “a”. Ik zou niet graag na hun “geplodder” in hetzelfde bad zwemmen. Altijd maar dat soort belachelijke toegevingen in naam van allah. Wanneer gaan sommige politiekers eens beseffen dat het genoeg geweest is met toegevingen aan die achterlijke ideologie. Wel een grote mond opzetten over gelijke kansen voor vrouwen !!! Hoe hypocriet kan je zijn ? Ha ja….stemmen halen bij de verkiezingen, dat ik daar nog niet aan gedacht had …..!?

  8. Dus als ik me met mijn gezin comfortabeler en veiliger voel zonder (noord-)afrikanen, dan wordt een er een apart zwemuurtje ingelast voor blanken? Heeft eveneens niets met discriminatie te maken uiteraard.

  9. Gewoon belachelijk als je zo een volledig geklede vrouw ziet “genieten” van een zwempartijtje. Waarom blijven wij toch altijd toegeven aan begrip voor die verkrampte houding met het lichaam. Hallo feministen, woke up, euh…wake up

  10. De wereld op zijn kop, de moslim vrouwen willen zich VEILIGER voelen, voor wat ? de sexuele intimidatie van de Vlaamse mannen… Ge moet maar durven , schande !!!! Ze denken dat de Vlaamse mannen moslim manieren hebben aangeleerd, nee zo ver zijn we nog niet geïntegreerd in onze nieuwe cultuur !!!

Plaats een reactie

Delen