(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Regering verwacht miljoenen verkeersboetes en vormt extra parket om die te verwerken

Pieter Van Berkel

De regering-De Croo wil hardrijders strenger aanpakken. Er komt een extra parket, onder leiding van een nationale procureur, om de verwachte toestroom aan verkeersboetes te kunnen verwerken. Dat schrijven de Mediahuis-kranten.

Ons land telt nu veertien lokale parketten en een federaal parket. Daar komt dit jaar nog één overkoepelend, nationaal parket bij. De nieuwe procureur krijgt twee substituten en 45 medewerkers in dienst, om het verkeers­beleid in heel België mee in goede banen te leiden. Dat heeft de ­ministerraad beslist, op voorstel van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

“Het parket zal complementair zijn met en ondersteuning bieden aan de verkeersafdelingen van de lokale ­parketten, die zich kunnen concentreren op de belangrijke dossiers”, zegt Johan ­Delmulle, voorzitter van het College van Procureurs-Generaal. Zoals aanrijdingen door dronken chauffeurs of ongevallen met vluchtmisdrijf. Wie de ‘superprocureur’ zal worden, wordt later beslist. Eind dit jaar moet het parket actief zijn.

De regering wil de pakkans voor hardrijders opkrikken. De tolerantiemarges die sommige parketten hier en daar nu nog gedogen – waardoor er bijvoorbeeld in een zone 30 pas vanaf 47km/u geflitst wordt – moeten weg. Ook moeten flitspalen de klok rond werken, en Van Quickenborne wil de trajectcontroles zo veel mogelijk geactiveerd zien. De minister schrijft op Twitter dat hij de “straffeloosheid” wil stoppen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

17 gedachten over “Regering verwacht miljoenen verkeersboetes en vormt extra parket om die te verwerken”

  1. Krijgt meer en meer de trekjes van een totalitaire (Zoals in zijn Amada verleden) heerser. Hopelijk zal het gezond verstand zegevieren en kunnen ze beter beginnen met de openstaande boetes te innen. Hopelijk zien we Q na de volgende verkiezingen nooit meer terug, ook niet in Kortrijk.

  2. Behalve dat men 1 procureur, 2 substituten en 45 medewerkers een ‘postje’ kan bezorgen heeft dat uiteraard allemaal weinig zin. En zo blijven die politieke paljassen voor zichzelf en hun achterban zorgen.

  3. Vlaams geld om de federale tekorten te dekken,een franstalige ps-procureur,en een veertigtal moslim agentjes die hun onderdanen zullen “pakken”of wat had je gedacht.Was quickie-stickie stoned gisteren of deze morgen?

  4. Wie nu nog gelooft dat dit met verkeersveiligheid heeft te maken, is wel heel simpel van geest. Ondertussen IS aanhangers terughalen, maar snelheidsovertreders zijn de criminelen.

  5. kan men dezelfde redenering doortrekken voor ” jongeren ” die mensen aanvallen , overvallen plegen , bepaalde groentesoorten met bijwerkingen kweken …. . Want elke overlast , door deze “jongeren ” gepleegd en aangemoedigd door een lakse justitie , is ook te veel . Dit is weer pure geldklopperij op kap van de meestal werkende automobilist .

  6. Als ze vrachtwagens dan maar aanpakken die frauderen langs alle kanten daar zijn zeker veel boetes te rapen .Als ook de doden die dat vervoer alle jaren op hun geweten hebben met op stilstaand verkeer in te rijden .Daar komt voor het grote deel niets van in huis.Ze zitten liever gezellig met 2 in de Auto te flitsende met regenweer komen ze niet buiten .

  7. Dictatuur in het kwadraat . Het moeten weer machtsgeile liberalen zijn .
    We hebben een AMADA man en een trotskist als minister .
    Hopelijk gebruiken de kiezers in 2024 hun verstand en vergeten ze niet wat er allemaal is gebeurd

  8. Denk dat clown Quickie weer last heeft van hallucinaties. Ja … dat komt van jointjes en een overdreven groot ego ziekelijke eigenwaan. De aangehaalde reden klopt niet. Voor hij uitspraken doet zou hij zich toch eter moeten informeren. Het is een extra belasting PUNT

  9. 47-rijders in 30-zones zullen streng gestraft worden, ook al is er geen kat op de weg.
    Straffeloosheid zal geldig blijven voor vernielers, brandstichters en plunderaars.
    Vooral als het schattige achtergestelde en gediscrimineerde moslimmetjes zijn.

  10. Kan deze oligarch mij uitleggen waarom er geen fout op de meettoestellen kan zitten? En waarom wordt een snelheidsovertreder van 2km te snel vervolgd maar iemand die miljoenen subsidies achteroverdrukt en al een jaar 7000€ per maand trekt om niets te doen, niet eens een onderzoeksrechter aan de deur krijgt? De juiste partijkaart en kleur zal zeker tot de mogelijke antwoorden behoren.

Plaats een reactie

Delen