RTL Boulevard verhuist naar Hilversum na dreiging met aanslag raketwerper of automatische vuurwapens

Op het Leidseplein in Amsterdam waar Peter R. De Vries is neergeschoten leggen mensen nog steeds bloemen. (Foto: Twitter)

Uncategorized

RTL Boulevard verhuist naar Hilversum na dreiging met aanslag raketwerper of automatische vuurwapens

Kristof Luypaert

De uitzendingen van RTL Boulevard hervatten maandag vanop een nieuwe locatie. De opnames vinden niet langer plaats in de studio aan het Leidseplein in Amsterdam, maar op het Mediapark in Hilversum. Dat heeft RTL bekendgemaakt. Die beslissing is genomen nadat afgelopen weekend de uitzendingen niet konden doorgaan vanwege een ernstige dreiging bij de studio. De veiligheid van de medewerkers is “topprioriteit”, zegt RTL.

“We zijn, naast de steun van de autoriteiten, dankbaar voor de support van onze kijkers, zakelijke partners en de media. Vanuit veiligheidsoverwegingen zullen wij geen verdere uitspraken doen over locaties of maatregelen.”

De gemeente Hilversum laat in een reactie weten dat persvrijheid een groot goed is in Nederland. “Dit is een belangrijk argument geweest in de grondige afweging door de driehoek Hilversum, burgemeester, het openbaar ministerie en de politie, in het besluit om de uitzendingen van het RTL-programma RTL Boulevard op het Hilversumse Mediapark doorgang te laten vinden.”

Volgens de gemeente zijn er “diverse zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen getroffen”. Over de inhoud van de maatregelen volgen geen mededelingen.

RTL Boulevard kon zaterdag en zondag niet uitzenden omdat de politie ernstige bedreigingen had binnengekregen. Volgens NRC zouden criminelen hebben gesproken over een mogelijke aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens.

Er is binnen de onderwereld groot ongenoegen over de media-aandacht waarin de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries van afgelopen dinsdag in verband is gebracht met zijn bijstand aan een belangrijke kroongetuige. Die heeft belastende verklaringen afgelegd over de van drugshandel en liquidaties verdachte en gedetineerde Ridouan Taghi. De journalist is neergeschoten nadat hij te gast was bij RTL Boulevard.

Royce De Vries postte deze foto van zichzelf, samen met zijn vader misdaadjournalist Peter R. De Vries eerder deze week op Twitter.

Dagje rust voor redactie RTL Boulevard

Gisteren nog verspreidde de redactie van RTL Boulevard een persbericht waarin ze uitlegden dat ze het “team van RTL Boulevard rust zouden geven”.

Er is vandaag uitgebreid gesproken met de autoriteiten en de Driehoek van Amsterdam. Door de extra veiligheidsmaatregelen was het mogelijk om vanavond weer vanuit Amsterdam uit te zenden. Maar wij hebben zelf besloten vandaag het team van RTL Boulevard rust te geven. We stellen alles in het werk om de uitzendingen vanaf maandag 12 juli aanstaande te hervatten.”

Nederland is een vrij land en onafhankelijke media zijn essentieel voor het functioneren van onze rechtstaat. Wij blijven vechten om die rol te vervullen, zeker ook met RTL Boulevard, en zijn heel trots op het team dat met dezelfde overtuiging en gedrevenheid de draad morgen weer oppakt. We willen iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen. Het is hartverwarmend en geeft ons kracht. Kracht wensen wij ook Peter en zijn naasten toe. We doen vanuit veiligheidsoverwegingen geen verdere uitspraken over locaties en maatregelen. Op de plek van RTL Boulevard wordt vanavond een herhaling van het programma ‘Voor Hetzelfde Geld’ uitgezonden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen