Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Topman Horeca Vlaanderen: “Hoop dat coronapas in horeca bij ons niet nodig zal zijn”

Anton Schelfaut

CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe hoopt dat een coronapas voor de horeca in ons land niet nodig zal zijn. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Zondag.

De Caluwe heeft de coronacrisis naar eigen zeggen beleefd als “een rollercoaster”. “Je maakt in anderhalf jaar mee wat je anders misschien in vijf of tien jaar beleeft. Maar net dan moet je non-stop op de barricades staan voor je ondernemers. Ik denk dat de coronacrisis, net als de Tweede Wereldoorlog, iets zal zijn waarnaar we altijd zullen blijven refereren.”

De topman van Horeca Vlaanderen meent dat de heropening van de horeca de mensen gelukkiger heeft gemaakt. “Horeca is het beste vaccin tegen grimmigheid. Sinds 9 juni, het moment waarop de horeca ook binnen weer open kon, zie ik mensen weer gelukkiger rondlopen. Je kunt elkaar weer ontmoeten en genieten.”

Frankrijk en Italië voeren vanaf augustus een coronapas in voor een bezoek aan cafés en restaurants. De voorzichtige koers die België gekozen heeft, is volgens De Caluwe de juiste. “Het laat ons toe om zonder coronapas op café of restaurant te gaan. We zijn op goede weg inzake onze vaccinatiegraad. Ook dat zal er allicht voor zorgen dat we de volgende stappen kunnen zetten richting volledig vrij ondernemen. Ik hoop dus dat een coronapas in de horeca hier niet nodig zal zijn. Het zou ook vreemd zijn om die hier plots in te voeren, we werken nu al enkele maanden op een goede manier.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Topman Horeca Vlaanderen: “Hoop dat coronapas in horeca bij ons niet nodig zal zijn””

  1. “Hoopt dat de coronapas in de horeca bij ons niet nodig zal zijn.”
    Ik hoop het samen met mijnheer De Caluwe, en met alle horeca ondernemers.
    Maar mijn vrees is, dat die in gans de EU zal ingevoerd worden, en horeca, en hotelbezoek voor de zoveelste keer het slachtoffer gaat worden.
    Om niet te zeggen (vrezen) dat die “pas” misschien gaat uitgebreid worden naar : niet medische contactberoepen.
    Om met mijn grijsgedraaide plaat te eindeigen: de waanzin stopt niet. 🙁

  2. Komt eraan hoor beste man.
    50% volwassenen zijn volledig gevaccineerd, dus na de ondoordachte sluiting van de Horeca, nu nog een halvering van de mogelijke bezoekers. Ik wil geen vaccin, dus ze zullen aan mij niets meer verdienen…

Plaats een reactie

Delen