Peter R. de Vries. Foto Photonews. © Patrick Van Katwijk 47915221_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News - Marengo proces

Peter R. de Vries. Foto Photonews. © Patrick Van Katwijk 47915221_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News - Marengo proces

Uncategorized

Tweede verdachte moordaanslag Peter R. de Vries is Antilliaanse Delano G. (21)

Ruben Notteboom

De tweede verdachte die opgepakt is voor de moordaanslag op Peter R. de Vries is Delano G. uit Tiel. De 21-jarige droomde ervan rapper te worden en deed zelfs mee aan de televisieshow van RTL, So You Think You Can Dance – The Next Generation. Hij heeft een Antilliaanse afkomst. Hij is in het verleden al in aanraking geweest met de politie.

De Poolse verdachte, Kamil E., zat blijkbaar aan het stuur van de vluchtauto. De effectieve schutter, die tot wel vijf keer geschoten heeft op Peter R. de Vries, is Delano G. Hij zou muziek hebben gemaakt bij BNNVARA voor 101Barz. Peter R. de Vries ligt momenteel nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Delano G. was rapper

Er circuleerde ook een videothumbnail van BNNVARA waarop Delano G. zeer duidelijk zichtbaar was. Die werd even offline gehaald, maar wordt nu weer online geplaatst. “De video was al eerder verwijderd door de uploader. In een eerste reactie is deze thumbnail offline gehaald, maar we hebben besloten die terug te zetten,” schrijft BNNVARA.

Over de Poolse verdachte werd ook eerder al geschreven. De 35-jarige man zou een week voor de aanslag zelfs nog gearresteerd zijn, maar werd opnieuw vrijgelaten. Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland wil niet bevestigen of de Pool gearresteerd werd vorige week. Wel zou er vorige week een 35-jarige man uit Maurik aangehouden zijn omdat hij bedreigingen zou geuit hebben.

Kroongetuige in zaak rond Ridouan en de mocromaffia

De oorzaak van de aanslag wordt nog steeds onderzocht, maar alles wijst op de mocromaffia en de zaak rond Ridouan. Peter R. de Vries is namelijk een kroongetuigen in die zaak. De advocaat en de broer van een andere kroongetuige, Nabil B., werden ook al om het leven gebracht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Tweede verdachte moordaanslag Peter R. de Vries is Antilliaanse Delano G. (21)”

  1. Hier wordt tenminste de achtergrond van de dader vermeld. In HLN doen ze dat in het verslag over de overval van een scoutskamp en een steekpartij in Belsele eveneens zeer expliciet: “het gaat om autochtonen met Belgische nationaliteit”. Met andere woorden: als ze dat NIET vermelden weten we hoe laat het is.

Plaats een reactie

Delen