Qatar als diplomatieke hoeksteen in Gaza

Gebombardeerd huis in Gaza. Photonews

Uncategorized

Uitzending RTL Boulevard afgelast na “ernstige dreiging”

Anton Schelfaut

In Nederland is de uitzending van RTL Boulevard vanavond afgelast vanwege een “ernstige dreiging”. Misdaadjournalist Peter R. de Vries werd dinsdagavond neergeschoten in de omgeving van de studio nadat hij in voornoemd programma te gast was. Hij vecht nog altijd voor zijn leven.

De burgemeester van Amsterdam, het Openbaar Ministerie en de politie hebben beslist dat er vanavond niet live wordt uitgezonden vanop het Leidseplein. “Er is informatie binnengekomen dat er extra maatregelen nodig zijn bij de studio van RTL Boulevard. Dit zijn zichtbare en onzichtbare maatregelen”, verklaarde een woordvoerder van de gemeente Amsterdam aan NOS Nieuws. Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus vindt het een “ingrijpende en heftige beslissing” om de uitzending te schrappen.

“Het gaat om een serieuze dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad”, zo lieten bronnen aan RTL Nieuws weten. Vanavond wordt een herhaling uitgezonden van de uitzending van afgelopen woensdag. Toen werd een ode gebracht aan De Vries. “We zijn nu aan het overleggen wat we morgen gaan doen. Veiligheid staat boven alles”, reageert RTL.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Uitzending RTL Boulevard afgelast na “ernstige dreiging””

  1. Kan de overheid zijn burgers niet meer beschermen? Dan moet de burger zijn eigen beschermen. De activistische rechters moeten loon naar werken krijgen. gedaan met priet-praat rechtspraak. Wij vragen een eerlijke rechtspraak.

Plaats een reactie

Delen