Vincent Van Quickenborne (Photonews)

Vincent Van Quickenborne (Photonews) APRIL 9 2020 pict. by Christophe Licoppe © Photo News

Uncategorized

Van Quickenborne wil geen celstraf meer voor lichtste criminaliteit

Pieter Van Berkel

Rechters zullen bij de laagste categorie misdrijven geen vrijheidsberovende straf meer kunnen opleggen. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in De Standaard.

Onder die laagste categorie vallen lichte vormen van vandalisme, zoals graffiti, of bepaalde verkeersovertredingen zonder slachtoffers. Ook op corona-inbreuken zou geen celstraf mogen staan, aldus Van Quickenborne.

Vorige week werden nog effectieve celstraffen uitgesproken voor corona-inbreuken zoals het schenden van de avondklok. Van ­Quickenborne wil gevangenisstraffen ook niet verhogen, behalve voor seksuele misdrijven.

De aanpassing zou vanaf 2022 in werking moeten treden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Van Quickenborne wil geen celstraf meer voor lichtste criminaliteit”

  1. In dat geval moeten de geldboeten gekoppeld worden aan de economische draagkracht van de overtreder. Ik heb daar al twee wetsvoorstellen over geschreven die door Vooruit en PVDA werden afgewezen ? Vooruit een partij voor de arbeider ? Zeker niet. PVDA wil ook niet.

  2. Zou hallucinerende middelen nemen in de senaat daar ook onder vallen? “Ik rook drugs in de Senaat”, verkondigde Van Quickenborne terwijl hij alvast een ferme trek van een joint neemt. … In het interview zegt Van Quickenborne vastberaden te zijn ook na zijn verkiezing in de Senaat softdrugs te willen roken. (De Morgen, 29 mei 1999)

  3. Dus vrije meningsuiting is een zwaar misdrijf?Recentelijk werden in Mechelen hiervoor toch mensen tot een effectieve gevangenisstraf veroordeeld.Waarop gaat men zich baseren om te zeggen dat vandalisme een licht misdrijf is?

  4. Q is veruit de minste competente “Minister van Justitie” die we ooit gehad hebben. Of dien ik hem niet eerder als een fanatieke “Minister van Censuur” te catalogeren, zo ene van een partij die de “V” van “Vrijheid” in haar benaming verkracht. Als permissiviteit onterecht als vermeende “verdraagzaamheid” wordt gedegradeerd, dan strandt met automatisch bij “geen celstraf voor lichte criminaliteit (sic). Uiteraard zal dat leiden tot NOG meer wangedrag van die onterecht als “jongeren” (ge weet wel !) politiek-correct omfloerst omschreven onverlaten, die vooral in onze steden onrust zaaien en in het Kalifaat Mohl em Beeq de jaarlijkse traditie der Oudejaarsrellen plegen met auto’s “op de BBQ”

  5. WEERAL een reden temeer om zijn volgens de peilingen nog nauwelijks “open” (sic) anti-Vrijheid van Meningsuiting partijtje onder de kiesdrempel te verzuipen met ons electoraal vonnis over het Vivaldi wanbeleid, in het gezegende jaar 2024.

Plaats een reactie

Delen