Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Van Ranst: “Verplichte vaccinatie zou ook in ons land nuttig kunnen zijn”

/

Marc Van Ranst is voorstander van verplichte vaccinaties voor iedereen die in de zorg werkt. Dat stelt de viroloog op Twitter nadat Frankrijk aankondigde dat het zorgpersoneel er verplicht zou worden om zich te laten vaccineren.

Wordt het vaccin tegen het coronavirus ook in ons land verplicht voor mensen die in de zorg werken? Voorlopig niet, met de nadruk op voorlopig, want bij de zogenaamde experten is er wel heel wat draagvlak voor een verplicht vaccin. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zei al zeker niet tegen verplichte vaccinatie te zijn, en ook viroloog Marc Van Ranst mengt zich in het debat.

Ook Van Ranst lijkt voorstander te zijn van een verplichte vaccinatie voor iedereen die in de zorg werkt. “Vaccinatie tegen het hepatitis B virus is in België reeds verplicht in de zorgsector”, zo beargumenteert hij. “Een verplichte vaccinatie tegen het SARS-CoV-2 virus zou ook in ons land nuttig kunnen zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Van Ranst: “Verplichte vaccinatie zou ook in ons land nuttig kunnen zijn””

  1. Kan da ‘ventje’ is niet definitief ‘gedeleted’ worden. Niks verplichtingen voor dit experimenteel vergif. Laat de doemdenkers zich maar vrijwillig inspuiten.

Plaats een reactie

Delen