Annalena Baerbock. Foto Shutterstock

Annalena Baerbock. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Voorzitter Die Grünen verontschuldigt zich voor gebruik woord “neger”

Simon Segers

Annalena Baerbock, co-voorzitter van de Duitse politieke partij Die Grünen, heeft zich op Twitter verontschuldigd omdat ze in een interview het woord “neger” gebruikt heeft. Als kandidaat voor de komende kanseliersverkiezingen in september kan dit negatieve invloed hebben op haar campagne.

De politica verontschuldigde zich, hoewel ze het woord in de context van een verhaal heeft gehanteerd en niet als scheldwoord heeft gebruikt. Baerbock beschreef een gebeurtenis uit haar directe omgeving waarbij een scholier geweigerd had een werkstuk te maken in de klas. Op de taak in kwestie stond het woord “neger”. De school was echter van mening dat de jongen de normale werking van de klas hiermee verstoorde. Ze verkondigde dat dit incident haar persoonlijk geraakt had, maar besefte al snel dat ze een uitschuiver begaan had. Nu verontschuldigt ze zich uitgebreid in een negendelig bericht op Twitter.

Plagiaat

Baerbock is kandidaat voor de kanseliersverkiezingen in september. Zij neemt het op tegen Armin Laschet (CDU), partijgenoot van de zittende bondskanselier Angela Merkel. Het is niet de eerste keer dat de groene politica in opspraak komt, begin deze maand werd zij nog van plagiaat beschuldigd. In haar boek ‘Jetzt. Wie wir unser Land erneuern’ (‘Nu, hoe we ons land hernieuwen’) zou Baerbock verschillende passages hebben overgenomen van andere auteurs, en dat zonder enige referentie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Voorzitter Die Grünen verontschuldigt zich voor gebruik woord “neger””

  1. Intussen zou iedereen toch al moeten tot het besef gekomen zijn dat die Eco-leugenaars bedriegers op grote schaal zijn. Zij bewijzen alles heel ver in de toekomst en heeft die toekomst hen voor sommige dingen ingehaald dan komen ze met nieuwe leugenachtige argumenten om hun eigen gelijk te staven .De echte “Groenen” a la Versteylen en Co zijn al lang dood op uitgerangeerd door de hautaine linkse zakkenvullende eco-bobo’s .

Plaats een reactie

Delen