Joe Biden (Photonews)

Joe Biden (Photonews)

Uncategorized

Biden belooft wraak na aanslag Kaboel: “We zullen jullie laten boeten”

Pieter Van Berkel

De Amerikaanse president Joe Biden (Dem.) belooft dat hij de verantwoordelijken van de dubbele zelfmoordaanslag in Kaboel, waarbij minstens 72 Afghanen en 13 Amerikaanse militairen omkwamen, “zal laten boeten”.

“Aan hen die vandaag deze aanvallen uitvoerden – en aan iedereen die Amerika kwaad wil doen – weet dit: wij zullen niet vergeven. We zullen niet vergeten. We zullen jullie opjagen en jullie laten boeten”, zei Biden donderdag.

Biden heeft het Pentagon opdracht gegeven om IS-K-doelen aan te vallen. “We zullen met kracht en precisie reageren op het tijdstip, de plaats en het moment dat wij kiezen”, aldus Biden. “Wat betreft het vinden en opsporen van de ISIS-leiders die hiertoe opdracht hebben gegeven, hebben we enige reden om te geloven dat we weten wie ze zijn – niet zeker – en we zullen manieren van onze keuze vinden, zonder grote militaire operaties, om ze te pakken te krijgen. Waar ze ook zijn.”

Tegelijkertijd weigert Biden de evacuatiedeadline van 31 augustus te verschuiven, maar hij beloofde wel alle Amerikaanse burgers die dat willen te evacueren. Het Amerikaanse leger waarschuwde intussen voor nieuwe aanslagen op de luchthaven van Kaboel.

Bij de aanslag in Kaboel kwamen naast 72 Afghanen 13 Amerikaanse militairen om. Het is de dodelijkste dag in Afghanistan voor het Amerikaanse leger in tien jaar tijd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Biden belooft wraak na aanslag Kaboel: “We zullen jullie laten boeten””

  1. Dit zegt hij om zijn vel te redden!De bodybags van de soldaten betekenen het einde van zijn presidentschap.Zelfs CNN en andere zenders die hem zeer genegen zijn laten hem in de steek.Adam Schiff die voorzitter was van ettelijke commissies en Trump hater keert hem de rug toe.De Republikeinen hebben bloed geroken.

  2. Wat een armtierig vertoon vanaf zijn omstreden frauduleuze verkiezing de States onwaardig. Een oude strompelende oude man die de USA moet vertegenwoordigen. Wat kan dat ventje op gebied van scherp voorbereide internationale gesprekken, waar zwaar overtuigend en gedocumenteerd onderhandeld moet worden, in de balans brengen …?

  3. Iedereen weet dat alvorens de schulp af te kuisen de boel moet vernietigd worden: alle militair materieel en bommen en granaten vernietigen met de 60 jaar oude Buffs . Ze weten verdomd goed waar ze liggen, nee nu mag dat allemaal tegen ons gebruikt worden.

Plaats een reactie

Delen