De Britse premier Boris Johnson. Foto Shutterstock

De Britse premier Boris Johnson. Foto Shutterstock

Uncategorized

Boris Johnson roept G7 samen om crisis Afghanistan te bespreken: “Vooruitgang laatste 20 jaar waarborgen”

Simon Segers

De Britse premier Boris Johnson heeft de G7, een bijeenkomst van zeven geïndustrialiseerde landen, samengeroepen om de politieke ontwikkelingen in Afghanistan te bespreken met zijn medeleiders. Hij heeft dit aangekondigd op Twitter.

“Ik zal de leiders van de G7 dinsdag samenroepen voor de dringende besprekingen betreffende de situatie in Afghanistan. Het is cruciaal dat de internationale gemeenschap samenwerkt om veilige evacuaties te garanderen”, schreef de premier op Twitter. “We moeten een humanitaire crisis voorkomen en het Afghaanse volk ondersteunen om de vooruitgang van de laatste 20 jaar te kunnen waarborgen.”

Omwille van de machtsovername van de taliban in Afghanistan willen vele Afghanen het land ontvluchten. De recente evacuaties en de bijkomende chaos op de luchthaven van Kabul zijn getuigen dat de situatie tot een nieuwe vluchtelingencrisis kan leiden. De G7 omvat de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan en Canada.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Boris Johnson roept G7 samen om crisis Afghanistan te bespreken: “Vooruitgang laatste 20 jaar waarborgen””

  1. Japan heeft nooit last van vluchtelingen.Ik geloof dat ze in het totaal 2 Syriërs hebben asiel verleend.Het is Europa dat de kansparels mag opvangen.Johnson moet zo hypocriet niet doen want alhoewel ze uit de EU zijn gestapt blijft de Engelse marine/kustwacht vluchtelingen aan land brengen.Denkt de G-7 nu echt dat de taliban gaan meewerken.Wacht maar tot het laatste vliegtuig/Amerikaanse soldaat het vliegveld van Kaboel heeft verlaten.Geen pottenkijkers meer toegelaten dan.

  2. Dat de taliban hun grenzen maar goed bewaken, dat er geen Afghanen meer naar de EU kunnen komen. We zijn in Europa stilaan verzadigd van moslims die zich niet wensen aan te passen.

Plaats een reactie

Delen