De Brusselse politie. Foto Shutterstock.

De Brusselse politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Brusselse politie onderzoekt mogelijke diefstal bij federale gerechtelijke politie

Ruben Notteboom

Naar verluidt heeft er een diefstal plaatsgevonden in de gebouwen van de Federale Gerechtelijke Politie in Brussel. De lokale politie van Brussel Hoofdstad/Elsene is een onderzoek gestart om de feiten te bevestigen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en werd bevestigd aan BELGA door de Brusselse lokale politie.

De feiten zouden zich vorige week vrijdag hebben afgespeeld. Enkele persoonlijke bezittingen, waaronder enkele sieraden, waren plots verdwenen. Politiewoordvoerster Ilse Van de Keere vertelt aan BELGA dat “we de klacht ernstig nemen en de zaak onderzocht wordt.”

Lokale politie start intern onderzoek bij federale gerechtelijke politie

Het slachtoffer werd vorige week vrijdag aangehouden door de politie. Ze werd naar de lokalen gebracht van de federale gerechtelijke politie in de Brusselse Koningsstraat voor verhoor. Tijdens het verhoor zouden haar sieraden naar eigen zeggen verdwenen zijn.  

De spullen zaten tijdens het verhoor in een locker. Naar eigen zeggen is ze 150 euro in cash kwijt. Er zijn ook enkele klantenkaarten verdwenen, samen met drie armbanden ter waarde van 300 euro, 600 euro en 6000 euro, haar bankkaart, haar identiteitskaart en rijbewijs.

“We nemen het onderzoek ernstig”

De vrouw diende klacht in en de lokale politie startte een intern onderzoek op. Eerst moet waarschijnlijk vastgesteld worden als haar spullen wel degelijk verdwenen zijn, of als de spullen van de vrouw nooit in de locker gezeten hebben. Daarna moet worden vastgesteld of de spullen, als die inderdaad aanwezig waren, misplaatst zijn of effectief zijn gestolen. “We nemen dit zeer ernstig”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere aan BELGA. “Het onderzoek loopt en de vrouw zal ontvangen worden door onze korpschef.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “Brusselse politie onderzoekt mogelijke diefstal bij federale gerechtelijke politie”

  1. Is het niet eerder comité P, die deze zaak dient te onderzoeken??? Piet kent Pol en wie weet spelen Piet en Pol niet onder één hoedje samen. Wie zegt dat dit interne onderzoek te betrouwen is??? De vrouw kan natuurlijk ook gelogen hebben maar dan moet je toch heel veel lef hebben om daar een klacht voor in te dienen!!! Die weet toch ook dat daar bewijzen gaan voor nodig zijn!!!

Plaats een reactie

Delen