Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Deradicaliseringsexpert over Taliban: “Grote kans dat ze nog extremer worden dan vroeger”

Simon Segers

Cherif El Farri, een deradicaliseringsexpert en islamkenner, gaf in HLN LIVE uitleg over de beslissing van de Taliban om shariawetgeving in te voeren in Afghanistan. Hij vreest dat de extremisten niet meer gematigd zullen zijn dan tijdens hun vorige bewind.

Bij de Afghaanse bevolking heerst een grote vrees over de toekomst van hun land nu de Taliban wederom de plak zwaaien. Toen zij in de jaren ’90 aan de macht waren, werd onderwijs voor vrouwen verboden en het dragen van boerka’s verplicht. Ook lijfstraffen als steniging voor ontucht en het afhakken van ledematen voor diefstal waren niet uitzonderlijk.

El Farri probeert in te schatten hoe de moslimextremisten deze keer te werk zullen gaan. “Het is bang afwachten hoe deze Taliban zullen zijn. Zij beweren eigenlijk meer openminded te zijn, meer vooruitstrevend te zijn. Maar gepaard met de politieke problemen in het land en het feit dat ze nu wapens hebben, is de kans heel groot dat ze niet gematigd zullen zijn, maar nog extremer zullen worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

12 gedachten over “Deradicaliseringsexpert over Taliban: “Grote kans dat ze nog extremer worden dan vroeger””

  1. zie Je toch aankomen de eu (NAVO) is een flop Amerika kan en zal niemand beschermen! Enkel geld verdienen en hun ideologie opleggen! De islam is hier al enorm aanwezig deze zwakte wordt onze oorlog! Over 10 jaar is dit islamitisch land. Dankzij Amerika en Europa we kunnen enkel nog op de Russen rekenen en ook daar gaat het fout België Europa is er aan voor de moeite! En dat met deze belastingen! Hail Europa he

  2. In GB en Canada is de sharia (burgerlijke zaken) ook van kracht voor de moslims. Nog nooit kritiek gehoord noch gelezen. Maar in Afghanistan mag dat blijkbaar niet volgens sommigen. Is het niet voorbarig om nu als kritiek te spuien. Of willen we een eenheidsstaat op de planeet aarde met een kosmopolitische regering in New-York die als God de Vader over de wereld heerst en haar wil dicteert.

  3. Reden waarom die zich voorlopig kalm houden is toch duidelijk.
    Willen (nu nog) geen confrontatie met de VS, maar vooral om in de chaos nog een paar honderd zelfmoordterroristen mee naar het Westen te sturen.
    Het enige wat we nog mankeren is dat onze luchtmacht en stoemelings een nieuwe kat met hondsdolheid meebrengt.

  4. Er is een land teveel op de wereld,deze uitspraak werd gedaan door een voormalig Amerikaans F16 piloot,jarenlang operationeel geweest in dat gebied,moet ik nog verdere uitleg geven,zijn woorden waren,(drie atoombommen en de wereldproblemen in het midden-oosten zijn opgelost)sic.WImbrechts Middelkerke.

  5. Het zou idd vreselijk naief zijn te geloven,dat de taliban na 20 jaar nu ‘lieverdjes’ geworden zijn!
    Die taliban ruiken gewoon veel geld,door de bodemschatten,oa lithium voor grof geld te verkopen.
    Ze zullen de burgers een horror sharia opleggen,zodat die nog niet eens durven denken aan een opstand.
    Voor een habbekrats mogen ze wel slaven,dus velen zullen gaan lopen naar het Westen voor een meer gemakkelijk leven en ook nog ons de schuld geven!

  6. erdogan wordt de nieuwe baas in Europa,zijn soldaten zijn al uitgezworven,de kerken worden moskeeën,na verbouwing,en de torens minaretten vanwaar we ’s morgens om 5 uur zullen gewekt worden om te bidden,de vervanger van de haan,die ons toen wekte om te beginnen werken.Ik ben benieuwd of de groenen nu ook gaan protesteren tegen die imams zoals ze tegen de boeren doen over hun haan.

  7. de nagel op de kop , wat wil je met linkse politieke geesten bekomen ?? Met heeft een stel ezels bij de verkiezingen en eenmaal verkozen worden het paarden die alles beter weten !!

  8. Uiteraard is Washington de hoofdstad van de VSA. Heb nooit het tegendeel beweerd. Maar het financiële machtscentrum (Wallstreet) ligt wel in New-York en de voorbestemde locatie voor een wereldregering is de zetel van UNO, jawel ook al in New-York. Overigens telt het Congres ook moslimverkozenen. De Palestijns-Amerikaanse Rashida Tlaib en de Somalisch-Amerikaanse Ilhan Omar zijn de eerste moslima’s die zijn gekozen voor het Amerikaans congres.

Plaats een reactie

Delen