Gent. Foto Shutterstock.

Gent. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Gedetineerde ontsnapt uit gevangenis van Gent

Ruben Notteboom

De gevangene die eerder vandaag niet kon gevonden worden, is ontsnapt uit de gevangenis van Gent. Dat bevestigt het Gevangeniswezen nu formeel. Rond 11 uur ontdekte het gevangenispersoneel dat één gevangene vermist was. Er werd onmiddellijk een zoekactie gelanceerd, hoewel nog niet duidelijk was of de gevangene ontsnapt was of zich ergens verstopt had. Nu blijkt dat hij dus wel degelijk op vrije voeten is.

De omgeving werd onmiddellijk afgezet. Tientallen agenten, speurhonden en een helikopter werden gemobiliseerd. Zowel binnen als buiten de gevangenismuren werd gezocht, maar de gevangene is volledig spoorloos.

Identiteit onbekend, politie blijft zoeken in Gent

Wie de gevangene precies is, is nog niet bekend gemaakt. Het is ook niet duidelijk hoe hij erin geslaagd is om te kunnen ontsnappen. “De exacte omstandigheden waarin dit is kunnen gebeuren, worden momenteel nog onderzocht”, klinkt het in een mededeling van het Gevangeniswezen volgens BELGA.

Er werd tijdens de speuractie ook een uitgestrekte campus uitgekamd van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent, in de nabijgelegen wijk Ekkergem, maar zonder succes. De helikopter van de federale politie bleef ook enkele uren boven het gebied patrouilleren, maar rond 13.00 werd het rustiger.

Perimeter niet langer beperkt

De politie blijft actief in het gebied, maar de initiële perimeter rondom de gevangenis is niet langer beperkt, maar werd uitgebreid. Eenmaal de identiteit van de ontsnapte gevangene bevestigd is, kan de politie gerichter te werk gaan en de gekende achterban, vrienden en familie aanspreken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Gedetineerde ontsnapt uit gevangenis van Gent”

Plaats een reactie

Delen