‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Gezondheidseconoom: “Vaccinatiepaspoort wordt haast onvermijdelijk”

Anton Schelfaut

Phillipe Beutels, gezondheidseconoom aan de Universiteit Antwerpen, vreest dat een vaccinatiepaspoort “haast onvermijdelijk” wordt. “Ik vermoed dat het onhaalbaar wordt om te blijven testen op dit niveau”, zegt hij in een interview met De Morgen.

Momenteel wordt in Europa al een certificaat gebruikt om te reizen. Ook bij bepaalde evenementen wordt zo’n bewijs of een negatieve test gevraagd. “Maar ik vermoed dat het onhaalbaar wordt om te blijven testen op dit niveau”, aldus Beutels. “Dus ik denk dat een vaccinatiepaspoort haast onvermijdelijk wordt, aangezien er test- en controle­moeheid gaat optreden. Maar er moet uiteraard een uitvoerige wettelijke discussie over worden gevoerd.”

“In de Verenigde Staten zie je al veel plekken waar die verplichting bestaat”, vervolgt Beutels. “Grote bedrijven zoals Apple en Google eisen dat hun mensen gevaccineerd zijn. Zakelijk bekeken is dat natuurlijk erg slim.”

Groepsimmuniteit

Door de besmettelijke deltavariant is groepsimmuniteit “allicht niet haalbaar”, zo meent de gezondheidseconoom. “Dat wordt heel moeilijk. In bepaalde contexten, leeftijdsgroepen en regio’s worden de transmissie­ketens nu al korter. Maar op populatie­niveau, wat men het niveau van de eliminatie noemt, is groeps­immuniteit allicht niet haalbaar. Er is een verschillende dynamiek in de verschillende lands­delen, en opflakkeringen blijven dus mogelijk, vooraleer we over corona zullen spreken zoals over seizoens­griep.”

“De verschillen qua vaccinatie tussen de gewesten zijn bovendien groot, dat kan negatief uitpakken qua slagvaardigheid in het beleid”, waarschuwt Beutels. Hij erkent dat Vlaanderen er het beste voorstaat.“Wallonië zit 10 procent lager qua dekking in zowat elke leeftijdsgroep. Dat lijkt weinig, maar mensen verkijken zich vaak op de schaalgrootte. Op de volledige bevolking boven de 65 is 10 procent een grote groep, die nog altijd een ernstige kans heeft op zware ziekte. Als de contacten opnieuw intenser worden, kun je zo nog altijd situaties krijgen waarin de gezondheidszorg, ook intensieve zorg, onder druk komt te staan”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

31 gedachten over “Gezondheidseconoom: “Vaccinatiepaspoort wordt haast onvermijdelijk””

  1. Zoek hem eens op : hij heeft er alle belang bij om de paniek hoog te houden.
    Naast het feit dat de EC reeds miljoenen extra vaccins(??? ??) bestelt, willen de meer-Eu landen(Duitsland, Frankrijk, Italië) een deel van hun bevolking uitsluiten van deelname aan de maatschappij. Tegelijkertijd zien we BLM, LGTB+ betogingen worden toegelaten, maar betogingen die ingaan tegen de regering worden verboden.
    Hoe onnozel kan je zijn om te denken dat het corona paspoort enkel zal worden gebruikt voor sanitaire doeleinden?
    Gaat bv VB of N-VA aparte zalen bouwen om te vergaderen en de horeca regels te omzeilen? Hoe ga je nog een betoging organiseren tegen de regering?

  2. Nog zo’n meeloper van de globale dictatuur. Moest iedereen de waarheid over het systeem waarin we vastgeketend zijn weten, dan zou op veel plaatsen ter wereld het parlement nog voor zonsondergang in brand staan.

  3. Ik stel voor dat onze “gezondheidseconoom” (wist niet eens dat dat bestaat 🤔) ook pleit voor het nemen van verantwoordelijkheid ingeval er toch een en ander mocht mislopen in de volgende jaren met de in zijn voorstel indirect verplichte mRNA behandeling als je pfizer of moderna zou nemen als je wil deelnemen aan het sociale leven. Waarschijnlijk teveel gevraagd. Vrijblijvend wat onzin uitkramen is natuurlijk veel gemakkelijker. De zoveelste vaccinidioot die zich belangrijk vindt.

  4. We kunnen dus gerust stellen, dat ondanks de vaccinaties en de maatregelen die men anderhalf jaar genomen heeft (hoe zinloos ze ook waren) niets maar dan ook niets hebben uitgehaald.
    Dus de oplossing is nog meer meer regelneverij, controle, en vooral bangmakerij.
    Hoogste tijd om wereldwijd de bevolking zijn vrijheid terug te geven.
    Als “gezondheidseconoom” zou mijnheer Beutels toch moeten weten dat elk virus dat ooit zijn inteerde deed nooit volledig verdwenen is. En besmettingen niet altijd leiden tot ziekte of overlijden.
    Dat is realiteit.

  5. Op de website van de VRT kan je nog steeds het volgende lezen: “De Belgische wetenschapper Geert Vanden Bossche heeft het internet veroverd met zijn waarschuwing voor een wereldwijde ramp: de massale corona-vaccinaties zouden een virusvariant kunnen creëren die tegen de vaccins bestand is waardoor veel doden zouden vallen. Wij staken ons licht op bij verschillende vakgenoten en hun oordeel over zijn stelling is eensluidend: “Technische nonsens”.
    MVR heb ik nochtans in de Afspraak zelf zien/horen zeggen dat vaccineren het virus dwingt tot het ontstaan van gevaarlijker varianten.
    Omwille van die “technische nonsens” moet nu een vaccinatiepaspoort worden ingevoerd?

  6. Binnenkort burgeroorlog. En daar kunnen de uitgeklede half wegbezuinigde Europese politie en legers niet tegenop. In Frankrijk staat het leger al aan de zijde van het volk en steeds meer politie ook.

  7. MVR , welke geloofwaardigheid heeft dit narcistische creatuur ? Er is maar 1 plaats waar Ranzige Von Zwanst thuishoort : de rechtbank in Den Haag. Beschuldiging : massamoord en misdaden tegen de menselijkheid. Je moet zijn uitspraken sinds 2020 eens nagaan.

  8. Ik weet niet wie er al de moeite gedaan heeft, maar ik heb al wat telefoontjes gedaan met een simpele vraag die maar niet beantwoord wordt :
    Wie kan ik aansprakelijk stellen indien blijkt dat ik op lange termijn ernstige bijwerkingen zou hebben?
    M.i. een essentiële vraag. Antwoorden tot nu toe variëren van : dat weten we nog niet (Na al die maanden bezig!) tot : Het is uw eigen beslissing.

  9. Vaccinatiepaspoort schiet zijn doel voorbij. Gevaccineerden kunnen nog covid verspreiden, ziek worden en zelf sterven. Dus, wat is het echte doel van zo’n paspoort ?

    Trouwens, over vaccineren gesproken, weten jullie dat de EU al genoeg covid vaccins heeft besteld om elke europese inwoner 5 keer te vaccineren ?

  10. En u bent dus een betwetertje. We zullen wel zien wat het allemaal nog meebrengt. Laat de andersdenkenden toch met rust. U bent zo een persoon die in de oorlog jou buren verraadt omdat ze mensen op zolder verbergen. Denk daar maar eens goed over na.

  11. Daar begint het mee , hoe kunnen wij vertrouwen hebben in experimentele middelen als de producent NOOIT verantwoordelijk kan gesteld worden ! I’m healthy without vaccin and i will stay healthy without it !

  12. Hans , de Europese Commissie heeft enkele maanden geleden ‘gesteld’ dat de producenten van deze ‘gifvaccins’ NIET aansprakelijk gesteld kunnen worden …. Het is diezelfde criminele EC die elke Europese burger tegen 2022 gevaccineerd wil zien !

  13. Wie vanaf begin augustus 2021 in Frankrijk(nu ook in veel Europese landen) een café, bioscoop of andere openbare gelegenheid bezoekt, moet bewijzen dat hij volledig gevaccineerd is.Het doet me denken aan de behandeling van de Joden voor en tijdens WOII.Moeten de niet gevaccineerde ook een gele ster opgenaaid hebben? Zoals Duitsland in 1933 begon met machtigingswet, heeft de 2e Kamer zich nu ook buiten spel laten zetten met Noodwet, beperking mensenrechten, aanpassing allerlei wetten en aftuigen van democratisch bestel. Herhaling van toen!Toen waren het de joden die een “gevaar” vormde voor nazi-idioten, nu zijn het de ongevaccineerde,die worden binnenkort uitgesloten van de maatschappij.Er waren ook mensen in 1933, die de nazi’s al zagen aankomen, maar die mochten niet demonstreren van de politie en werden in elkaar geslagen door de politie en weg gezet als gekken, dit zien wij nu weer gebeuren. Alleen nu onder het mom volksgezondheid(Covid 19).Vaccinatie paspoorten maken slechts deel uit van een veel groter plan om een ​​sociaal kredietsysteem te implementeren, zoals dat al in China is geïmplementeerd,waar het gedrag elektronisch wordt gecontroleerd om de “betrouwbaarheid” in realtime te beoordelen.Als je niet luistert, wordt je verbannen…

    Elke idioot is het duidelijk dat het vaccin niet helpt tegen het virus. Al duizenden mensen hebben na de vaccinatie, weer het virus gekregen.Volgens Diederik Gommers, heeft een vaccinatie(met een experimenteel vaccin) bewijs maar weinig zin:’Niet terecht dat gevaccineerden bang zijn voor ongevaccineerden, want gevaccineerden kunnen het virus net zo goed bij zich dragen en verspreiden.’Niet alleen blijft het virus (zoals alle virussen) muteren, maar volgens de wereldberoemde vaccinontwikkelaar Geert Vanden Bossche,muteert het ongeveer elke 10 uur.

Plaats een reactie

Delen