Wouter de Vriendt. Foto Photonews en Twitter.

Wouter de Vriendt. Foto Photonews en Twitter.

Uncategorized

Groen-Kamerlid onder vuur na tweet over Afghanistan: “Hypocriet, geen enkele geloofwaardigheid”

/

Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt krijgt heel wat kritiek op sociale media nadat hij de terugtrekking uit Afghanistan aanklaagde. In het verleden pleitten De Vriendt en Groen immers uitdrukkelijk voor die terugtrekking. “Wat een hypocrisie”, klinkt het.

Nadat Amerikaans president Joe Biden enkele weken geleden aankondigde dat alle Amerikaanse troepen werden weggehaald uit Afghanistan, heroverde terreurbeweging Taliban in een razendsnel tempo het land. Het werk van de Amerikanen en de ruim 2.000 Amerikaanse soldaten die er sneuvelden sinds 2001, werd daarmee teniet gedaan. “De grootste strategische blunder van deze eeuw”, zeggen experten over het optreden van Biden.

Ook Wouter De Vriendt van Groen liet zich op sociale media kritisch uit over de terugtrekking uit Afghanistan en de daaropvolgende opmars van de Taliban. “Afghanistan valt, en wij kijken lijdzaam toe hoe het drama zich voltrekt. Wat een machteloosheid, wat een verloren jaren. En wat een schaamte ten aanzien van al die dappere Afghaanse mannen en vrouwen. We gaven valse hoop, en hebben ze laten vallen als een baksteen”, aldus De Vriendt.

Opvallend: in het verleden pleitten De Vriendt en Groen meermaals voor de terugtrekking van buitenlandse troepen uit Afghanistan. Exact wat De Vriendt dus nu zelf aanklaagt. “U, uw tweet, en uw partij Groen ontbreekt het aan álle geloofwaardigheid in deze! Herlees anders maar eerst eens uw eigen schrijfsels”, zo wordt De Vriendt geconfronteerd met zijn eigen eerdere uitlatingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




31 gedachten over “Groen-Kamerlid onder vuur na tweet over Afghanistan: “Hypocriet, geen enkele geloofwaardigheid””

  1. Logica of een zekere vorm van schaamtegevoel zoeken bij de Groenen is een onbegonnen zaak.
    Maar als «de grootste strategische blunder van deze eeuw» zou ik niet de terugtrekking uit Afghanistan noemen maar wel de inval. Veel geld, veel mensenlevens, en geen enkel positief resultaat. Ik herinner me nog hoe men het Westen grinnikte zoveel jaren geleden toen de Russen het aftrapten. In ieder geval wie vriend wil worden van Uncle Sam moet maar eens goed nadenken…

  2. Groen op z’n best. Ik hoop dat voor velen nu echt de ogen zullen open gaan dat er met dit soort partijen, dat het milieu kaapt als thema, maar eindelijk een migratie partij is niet mee te werken valt en die draait met de wind in vele grote dossiers. Ik hoop voor 2024 dat de kaap van 5% niet meer gehaald wordt voor deze blokkeringspartij, we hebben al dergelijke idiotie gekend onder Verafstoot en nu herhaalt de geschiedenis zich.

  3. Marc,tegen een guerilla-strijder is niets te beginnen,Vietnam-VS,Rusland vs Moedjaidhin,en nu de Navo vs de Taliban,hun bedje is gespreid om naar hier over te komen,zij die er al zijn wachten op het signaal,land per land zullen ze innemen,.Wij zijn lafaards,wij kijken liever naar Tien om te zien,thuis of familie,en naar waar ons volgende uitstapje zal zijn,.We begraven onze welvaart onder een boerka,nog 10 jaar en het is zo ver.

  4. Correcte analyse. Mag ik hieraan toevoegen dat vrouwen gelijke rechten en kansen genoten toen een linkse regering het land bestuurde. Unccle Sam (koude oorlog oblige) moest zo nodig de taliban bewapenen met gesofistikeerde wapentuigen om de macht te kunnen grijpen.

  5. Ja, het is enkel als ze er als overwinnaar uitkomen dat men vriend wordt van Uncle Sam ! Als dat in 14/18 en 40/45 ook zo had afgelopen voor de Amerikanen, dan spraken we nu allemaal Duits. Europa was zelfs nog niet in staat om zonder de Amerikanen het conflict op de Balkan op te lossen.
    Nu ze weg zijn uit Afghanistan moeten ze ginder hun plan maar trekken, maar neen, ze hebben terug de hulp van de Amerikanen nodig om hen te evacueren. Waren die dan allemaal blind voor wat er gedurende maanden al aan het gebeuren was in Afghanistan, of dachten ze dat ze in Kaboel veilig waren ? Zij die nu nog moeten vertrekken zijn hopeloos te laat en hadden beter moeten weten.

  6. Het is wat eenvoudig om nu enkel “groen” onder vuur te nemen. De onbenulligheid van de ganse politieke kaste moet aangeklaagd worden. Een ernstig politiek debat over buitenlandse politiek is er nooit gevoerd en overstijgt de intellectuele mogelijkheden van onze politici. We beleven het roemloos einde van een imperialistische politiek. Geen lessen getrokken uit Vietnam, Irak e.a. Maar wees er zeker van: als de USA België opvordert om deel te nemen aan een volgend politiek/militair avontuur zullen we kritiekloos paraat staan. Arm België, Vlaanderen, Europa.

  7. Ludo,kaal michelleken heeft onze laatste soevereiniteit aan de VN verkwanseld,we hangen totaal af van de nieuwe toekomstige moslim veroveraars en heersers,nog 10 jaar en de vrouwen zullen enkel nog in boerka mogen rondlopen ,naakt eronder zodat ze vlug grijpbaar zijn voor de baardmannen,lang leve vivaldioten

  8. ’t Is wel niet mooi van Wouter dat hij alleen mededogen betoont voor de dappere Afghaanse mannen en vrouwen (in die volgorde). Wat moeten de talloze gender non-bipolaire Afghanen daarvan denken ? En de groene federale minister van ambtenarenzaken ? Er zit nog een Eddy Demarez in Wouter !

  9. Dapper zijn ze daar wel in Afghanistan. De 300.000 (door de VS opgeleide en bewapende) soldaten hebben niet eens gevochten. Tegelijkertijd nam president Karzai de benen met een massa geld.
    Het loont niet de moeite om mensenlevens en miljarden op het spel te zetten in dergelijke corrupte landen, uiteindelijk keren ze steeds terug naar hun oude ideologie. Als Groen het daar wil gaan oplossen, voor mij niet gelaten, dan zijn we er hier vanaf.

Plaats een reactie

Delen