Saskia van der Elst. Foto Twitter.

Saskia van der Elst. Foto Twitter.

Uncategorized

GroenLinks-lid over Taliban-overname in Afghanistan: “Het valt mijns inziens wel mee”

/

Ophef op sociale media omtrent enkele tweets van een Nederlandse politica van GroenLinks. Saskia van der Elst, voorzitster van een lokale GroenLinks-afdeling, stelt dat de situatie in Afghanistan wel meevalt en vindt het goed dat de Taliban zo snel de macht heeft gegrepen. GroenLinks neemt afstand.

Nadat Amerikaans president Joe Biden de terugtrekking van alle militairen uit Afghanistan bekend maakte, rook de Taliban haar kans schoon om de macht in het land te heroveren. In een mum van tijd greep de terreurbeweging de controle over heel het land, met gisteren uiteindelijk ook de val van de hoofdstad Kaboel.

Hoewel de heftige beelden van vluchtende Afghanen viraal gaan op sociale media en voor veel verontwaardiging zorgen wereldwijd, lijkt niet iedereen in het Westen tegen de machtsovername van de Taliban te zijn. Politica Saskia van der Elst van het Nederlandse GroenLinks noemt het “een goed teken” dat Afghanistan zo snel gevallen is. “De Taliban geniet steun van de bevolking. Nu is het een interne zaak om een nieuw maatschappelijk evenwicht te vinden.”

De beweringen dat de Taliban een gewelddadige terreurbeweging is die bestreden zou moeten worden, klopt niet volgens de politica. “Het valt mijns inziens wel mee. Ik zie niet veel geweld. De Taliban geniet steun van de lokale bevolking. Ghani en Biden zagen in dat verzet niet zinvol zou zijn.”

GroenLinks heeft afstand genomen van de uitlatingen van Saskia van der Elst.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




16 gedachten over “GroenLinks-lid over Taliban-overname in Afghanistan: “Het valt mijns inziens wel mee””

  1. We weten al langer dat de grijze massa van de meeste groenen aan de lage kant is, Maar als deze groene graag onderdrukt en verkracht wordt stel ik voor dat ze dringend immigreert naar haar toekomstig land. Misschien vindt ze wel een bruidegom en kan ze het aan den lijve ondervinden. We zullen in ieder geval haar idiote mening niet missen.

  2. Ik had van een Moslimpartij niets anders verwacht… Maar of ze genoeg kiesvee zullen kunnen importeren alvorens 2024 is te betwijfelen, maar aangezien de Open Bld nu ook hun kiesvee aan het opvrijen is kunnen deze 2 partijtjes samensmelten zodat hun poliZiekers nog steeds zakken kunnen vullen!

  3. Saskia van der elst is mijn inziens knettergek. .
    Hoe is die in de politiek geraakt.
    Also ik sta echt echt beteuterd bij ,wordt er dan geen screening bij de staatsveiligheid gedaan.
    Dit zijn slapende bommen.
    Hoe is het mogelijk dat zulke personen een ambt uitvoeren in de politiek.Het gaat echt de slechte kant op ,en dit al jaren dank zij groen en socialisten Bah

  4. Nederland kan nu alle Afghanen terugsturen naar het land van de Taliban. Zij mag ze persoonlijk begeleiden en in Afghanistan blijven. Naar school hoeft ze niet meer te gaan want dat was duidelijk geen meerwaarde en met een tafelkleed op haar hoofd zal ze daar zeker carrière maken. We zijn best zo snel mogelijk van dit mens vanaf.

  5. Elio Di corrupto, misschien toch iets beter lezen. Het is iemand van groen links een Nederlandse partij en in Nederland zijn er geen lokale verkiezingen in 2024 en is er geen openvld en dergelijke.

Plaats een reactie

Delen