Foto ter illustratie -Afbeelding: Shutterstock

Foto ter illustratie -Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Politie-interventie eindigt in zware confrontatie: één agent gewond

Ruben Notteboom

In een café op de Brusselse Zuidlaan weigerden mensen te vertrekken, hoewel er nog een verplicht sluitingsuur van kracht is. De politie moest ter plaatse komen, maar tijdens de interventie liep het stevig uit de hand. Het kwam tot een hardhandige confrontatie tussen politie en burger.

Tijdens de confrontatie raakte één agent gewond. Dat meldt Sudpresse en bevestigt het Brusselse parket volgens BELGA. Op sociale media werden beelden geplaatst waarop enkel het optreden van de agenten te zien is. Hoe de caféhangers zich gedroegen, waardoor zelfs een agent gewond raakte, staat niet op beeld.

Een klein groepje weigerde weg te gaan tijdens politie-interventie

De feiten speelden zich af rond 05.30 uur. De politie kreeg melding van nachtlawaai op de Zuidlaan. De ordediensten kwamen ter plaatse en ontdekten ongeveer 50 mensen die nog op café zaten. De cafés moeten echter verplicht om 01.00 uur sluiten door de coronamaatregelen. De politie vroeg iedereen te vertrekken. De meeste aanwezigen deden dit ook, maar een tiental mensen steigerde.

Het groepje was onder invloed van alcohol en bleef het verzoek om te vertrekken negeren. De politie kreeg toen het bevel van de hoofdinspecteur om de mensen te verdrijven. Toen de politie de mensen wilde dwingen te vertrekken, liep het stevig uit de hand. Eén agent kreeg een zware klap in het gezicht en is acht dagen arbeidsongeschikt verklaard. De politie heeft één persoon gearresteerd, maar na verhoor werd hij weer vrijgelaten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Politie-interventie eindigt in zware confrontatie: één agent gewond”

Plaats een reactie

Delen