Rik Torfs en Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Rik Torfs en Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Uncategorized

Rik Torfs haalt uit naar Open Vld: ‘Lichtend voorbeeld voor transparantie over geldstromen’

/

Rik Torfs haalt via Twitter uit naar Jean-Jacques De Gucht en zijn partij Open Vld, nadat De Gucht het gebrek aan transparantie over geld binnen de kerk had aangeklaagd. “Misschien kan zijn partij als lichtend voorbeeld fungeren”, aldus een sarcastische Torfs.

Vorig jaar betaalden Vlaamse steden en gemeenten 127 miljoen euro aan de katholieke parochies. Bij Open Vld wil men dat die financiering stopt, ten eerste omdat de kerken volgens hen leeg staan, maar ook omdat er volgens hen binnen de kerk een gebrek is aan transparantie over geldstromen. Dat stelt Open Vld-parlementslid Jean-Jacques De Gucht.

Opiniemaker en voormalig rector van de KU Leuven Rik Torfs reageerde afkeurend op die uitlatingen van Open Vld. Hij verwijst met een knipoog naar de vele fraude-schandalen binnen de Open Vld. “Jean-Jacques De Gucht vindt dat er ‘bijzonder weinig transparantie is over de geldstromen binnen de kerk.” Misschien kan zijn partij als lichtend voorbeeld fungeren”, aldus Torfs.

Heel wat mensen lijken achter Torfs te staan. “Eerlijk is eerlijk: daar gedijen een aantal figuren die nogal creatief met financiële regels om gaan zonder juridische gevolgen: Sihame, Karel Pinxten, Geert Versnick, Karel De Gucht, …”, zo reageert bijvoorbeeld iemand.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Rik Torfs haalt uit naar Open Vld: ‘Lichtend voorbeeld voor transparantie over geldstromen’”

  1. Er valt wel iets te zeggen over het vele geld (subsidies) die naar kerken gaan die amper gebruikt worden. Maar als het over geldstromen algemeen gaat hoeft niemand les te krijgen van Mr. JJ Degucht. Zijn OVLD is een voorbeeld van ontduikingen en verkwistingen.

  2. Men dient wel goed te weten waarover het gaat. Het grootste deel van die 127 miljoen euro gaat naar restauratie van door de overheid geklasseerde gebouwen, die meestal (zie concordaat van Napoleon) eigendom zijn van de gemeenten. Het agentschap onroerend erfgoed doet hierover zijn zeg, in het belang van het deskundig beheer van dit erfgoed.. Men wordt zelfs verplicht om binnen deze geklasseerde gebouwen een bepaalde minimum- en maximumtemperatuur te garanderen. Opgelet De Gucht, ik ken gemeenten waar diegenen die het minst naar de kerk gaan het meest van hun horen maken wanneer er aan hun monument zou geraakt worden. Moeten wij onze kerken laten instorten?

  3. de klucht wil in navolging van imam-somers de moskeeën financieren,daar kunnen ze dan oproepen om voor de vld te stemmen bij de verkiezingen zoals de pastoors vroeger deden vanop de kansel.Die tijden zijn voorbij maar de moskeeën zijn de nieuwe kansels geworden en samy en sanderken zullen er nog enkele duizenden binnenhalen om toch nog enkele kiezers te bedriegen,het probleem met die moslims is immers dat wanneer ze hun wil niet krijgen ,ze die politiekers een bezoekje zullen brengen met een granaatvuurder,enig verschil met ons.

Plaats een reactie

Delen