Rik Torfs. Foto Photonews.

Rik Torfs. Foto Photonews.

Uncategorized

Rik Torfs over corona-nieuws: “Hoogste tijd om met paniek zaaien op te houden”

/

Rik Torfs, voormalig rector en één der bekendste opiniemakers van ons land, ergert zich aan de berichtgeving omtrent corona. “Als er weinig ziekenhuisopnamen zijn en nauwelijks nog overlijdens, is het de hoogste tijd om met paniek zaaien op te houden”, aldus Torfs.

De ex-rector van de KU Leuven heeft een punt. Waar het in het begin van de coronacrisis steevast ging over het beschermen van de zwakkeren, beperken van overlijdens en verminderen van de druk op de zorg, lijkt het nu alleen nog maar te gaan over het aantal besmettingen. Ook in de media ligt de focus schijnbaar op het aantal besmettingen en bijvoorbeeld nu het feit dat ook gevaccineerden nog besmettelijk zijn, waar Torfs zich schijnbaar aan ergert.

“‘Ook gevaccineerden kunnen erg besmettelijk zijn.’ Zeker. Maar als er weinig ziekenhuisopnamen zijn en nauwelijks nog overlijdens, is het de hoogste tijd om met paniek zaaien op te houden”, aldus Torfs op Twitter.

Die mening lijkt heel wat draagvlak te hebben bij de bevolking, getuige de vele positieve reacties onder de tweet van Torfs. “Stel je voor dat we ieder griepseizoen in lockdown gaan, of verplichte testen opleggen…”, reageert iemand. “Dankzij de vaccinaties is de impact van COVID op ziekenhuisopnames, aantal mensen op IZ en overlijdens minimaal. Back to normal lijkt vanaf nu de juiste aanpak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
57 gedachten over “Rik Torfs over corona-nieuws: “Hoogste tijd om met paniek zaaien op te houden””

 1. oei , wat durft u hier te opperen dat gaat tegen alles in wat V Ranst zegt u heeft straks nog een rechtszaak aan uw broek als ongelovige thomas of word ontslagen zoals sommige voor u die ook hun eigen mening naar voor brachten

 2. Sciensano, een instelling die vanaf dag 1 de cijfers heeft vervalst. Een instelling die weigert om info te geven aan onze volksvertegenwoordigers.. Heeft deze instelling nog enig recht van spreken?

 3. Dank zij de vaccinaties geraakt het probleem stilaan onder controle. Paniek is bijgevolg overbodig. Corona met ernstige gevolgen is een zeldzame tegenslag die bijgevolg ideaal is als onderwerp van verzekering. Niet door het betalen van een premie, wel door je te laten vaccineren. Wie zich niet laat vaccineren en toch ziek wordt dient zelf op te draaien voor zijn/haar verzorging.

 4. Maar als er weinig ziekenhuisopnamen zijn en nauwelijks nog overlijdens, is het de hoogste tijd om met paniek zaaien op te houden”, aldus Torfs op Twitter.

  De heer Torfs spreekt niet in “er zijn geen ziekenhuisopnamen of geen overlijdens”.
  Nauwelijks of weinig zijn zijn woorden.
  Ik heb ook even sciensano -niet sensano- bekeken van 1 tem 4 augustus.
  Gemiddelde 3.1 doden per dag en gemiddeld 38,4 ziekenhuisopnamen lijken wel te kloppen met wat de heer Torfs zegt.
  Deze cijfers zijn niet te vergelijken met de piek van +2000 opnames tegenover verleden jaar.

 5. Tot vandaag is er geen enkele wetenschapper on geslaagd om het virus te isoleren.
  meerdere wetenschappers hebben AA getoond dat muilbanden schadelijk zijn voor de gezondheid.
  Lockdown vernietigen de welvaart en het welzijn.
  Alle maatregelen beperken onze vrijheid.
  Welke argumenten hebben jullie nog nodig??

 6. Ik denk niet dat jij cijfers op de website van Sciensano hebt bekeken, als je hun naam en dus ook hun website niet eens juist kan schrijven.

  Er is helemaal geen significante stijging van het aantal overlijdens of ziekenhuisopnames. Rik Torfs heeft (zoals vaak) overschot van gelijk. Corona is op dit moment totaal geen nieuws meer waard. Er sterven dagelijks 10 (!) keer meer Belgen aan de gevolgen van roken dan aan corona. Horen we daar ook zoveel over?

  De redacties van de msm vinden echter dat de corona paniek in de hoofden van de mensen moet blijven zitten, en bij vele goedgelovige schaapjes blijft dat lukken.

 7. Je hoeft helemaal geen complotdenker te zijn om vast te stellen dat er iets ‘ anders ‘ aan de hand is.
  Gaan wij nog de waarheid te weten komen voor het té laat is, lees: gaan wij alsnog ‘ iets ‘ kunnen doen tegen de psychopaten die deze wereld beheersen en de idioten die haar leiden?
  Ofwel is er in 2019 iets ernstigs gebeurd en wil men geen wereldwijde paniek veroorzaken ofwel komt er een ‘ reset ‘
  Ik hoop voor het beste maar ik vrees het ergste…..

 8. Ach in het jaar 2020 zijn er 50 mensen per meer gestorven dan in 2019. En ook allemaal boven de gemiddelde levensverwachting die in België vastgesteld is op : an 79,6jaar vrouw 84 jaar.

 9. “Als iedereen hetzelfde denkt wordt er niet meer nagedacht”. Waarom wordt immers elke “niet conforme” mening in de kiem gesmoord en worden andersdenkende medici bedreigd met schorsing, represailles….? Gelukkig durft Rik Torfs nog een eigen mening hebben en uiten. Tijd dat de kansel heerschappij van de heilige “van” drievuldigheid afneemt. Waar blijven bijvoorbeeld de open debatten tussen de werkelijke experten over vaccin risico, virus mutaties, vaccineren van jongeren enz….?

 10. De cijfers die ze vertellen (die we mogen weten) staan online. Waarom worden de vragen afgeblokt van volksvertegenwoordigers over de “echte” cijfers? Of ben ik nu een wappie met deze vraag?

 11. Een dodelijk virus is het snoeimes van de natuur dat het te veel aan wildgroei wegsnijdt. Men kan zich daar een tijdje tegen verzetten tegen hoge economische kostprijs. Maar ditmaal lijkt het virus en dus de natuur toch sterker te zijn dan wat de mens in zijn arsenaal heeft. Nog altijd onderschat men de situatie waarin we verkeren. Ofwel laten we het snoeimes zijn gang gaan en aanvaardt men de consequenties: doden, overvolle en overbelaste ziekenhuizen, waarbij opvang en verzorging niet meer te garanderen zijn ofwel gedraagt men zich gedisciplineerd. Eens benieuwd of de critici, van een voorzichtig overheidsbeleid, bereid zullen zijn iedere verzorging te weigeren als zij door het virus ten dode opgeschreven zijn of op zijn minst voor onbepaalde tijd een fysieke handicap zullen ondervinden. Wij rekenen op deze critici om de hospitalen niet te zullen belasten in geval van.

 12. U bent geen wappie, u kent de vragen en waarom men ze niet wil geven. Zoals gewoonlijk ontbreekt het aan de meest rudimentaire kennis over het onderwerp (het antwoord is : gevallen per ziekenhuis en dat is nu geweten)

 13. Natuurlijk een stijging : hoe meer er gevaccineerd zijn , hoe meer er ‘nieuwe besmettingen’ zijn ! 60% van de nieuwe ‘covid gevallen’ zijn mensen die hun 2 de prik gekregen hebben .

 14. Vandaar dat al die besmette personen die in het ziekenhuis liggen hun 2de vaccin gekregen hebben ! Informeer u beter voordat je zever verkoopt : kijk naar de explosieve sterftecijfers van ‘gevaccineerden’ ….En die gevaccineerden zijn juist het probleem !

 15. Hoogste tijd om de struisvogelpolitiek aangaande de Colombiaanse variant te staken Rikske, de feiten blijven nu eenmaal “de feiten” en een censuur paravent er omheen stellen kan ze wel eufemistisch verbloemen maar nooit uitgommen !

 16. Bijna elke dictatuur begint met een crisis. Het eerste wat dan gebeurt is de vrijheid van de bevolking beperken altijd uit “noodzaak”. Het gaat nu niet enkel om fysieke beperkingen maar deze “liberale” regering probeert zelfs meningen te verbieden. Virologen hebben er alle belang bij dat de crisis zo lang mogelijk blijft aanhouden, er is hun teveel macht toebedeeld en de Vivaldiërs hebben daar gretig misbruik van gemaakt. We zijn lang kampioen geweest in het aantal corona doden dus behoorlijk werk heeft deze regering ook niet geleverd.

 17. Ken je ook de waarheid van al die mensen die door een hel gaan omdat ze felle reactie hebben op het mRNAserum, dat eigenlijk al helemaal geen vaccin is? En al de mensen die trombose kregen en sommigen eraan gestorven? Dit is geen grap meer. Er liggen veel meer mensen in het ziekenhuis met erge bijwerkingen door de gentherapie dan door covid..

 18. Wat erg soms dat iedereen met het vingertje wijst naar de andere. Het helpt echt niet!
  Ik werk bij de brandweer en heb me samen met mijn collega’s gesmeten in deze crisis, zolas altijd trouwens, zonder bescherming.
  Vele c patiënten geholpen zonder iets.
  Mijn gezin blootgesteld maar niets gebeurde, noch bij collega’s noch bij mijn familie.
  Paniek of bezorgdheid sloeg al snel over naar gelatenheid, na 3 weken vorig jaar.
  Genoeg c patiënten over heel deze crisis gezien maar erger de vele zelfmoorden die de plaats innamen van de c patiënten.
  Probeer elkaar wat te begrijpen in heel deze angstcrisis en vooral laat die even los!
  🙏🙏

 19. En wie dubbel gevaccineerd is en komen nog in ziekenhuis terecht . Zie Ijsland 85% dubbel en 3/4 liggen in ziekenhuis. UK 60% van de opgenomenen zijn ook dubbel gevacst . Dan moeten die ook opdraaien voor hun kosten !!!
  Ofwel stoppen wij met bijdraagen te betalen .

 20. Ja Mordor, en stel nu dat iedere Belg een vaccin zou hebben gehad. Dan zijn 100% van de ‘nieuwe covid gevallen’ mensen die hun 2e prik hebben gekregen! Dat nieuws dat je verkondigde zegt totaal niets. Het enige dat inderdaad iets zegt en belangrijk is is de druk op onze zorg.

 21. Ontslagen om een eigen mening, iedereen zou eens een beetje moeten nadenken. Die “ontslagen” en crowdcontrole maken van ons een dictatuur, wordt eens wakker allemaal. We staan er al tot onze enkels in. De VIVALDI’s zijn enkel de MARJONETTEN van de EU. De EU wil alle lidstaten omvormen tot slécht EEN Europese staat, Verhofstadt zit vandaag al te zagen dat indien de EU slechts één staat was ze de Olympische spelen hadden gewonnen. We verliezen al onze tradities en eigenheid en hebben als bevolking totaal geen inbreng meer, zoals jullie na de recentste verkiezingen allemaal hebben kunnen vaststellen. Alle middelen zijn goed om die éne machtige staat te worden. Leugens, bedrog, discriminatie en ja, het creëren van angst vormen een goede bodem om ganse naties te domineren.
  Nog even dit, een mutant van een virus kan misschien besmettelijker zijn, maar is ALTIJD EEN VERZWAKTE VORM van het originele virus. Dus minder dodelijk en ziekmakend. Desnoods zoek het zélf op bij. Bij “….. gezondheid en wetenschap.be”, officiële site.

 22. Welke paniek??

  Ieder artikel dat gewoon objectief vermeldt dat de cijfers stijgen, er een variant is of het in andere landen eens niet goed gaat is tegenwoordig paniekzaaierij….?

  Ik heb nog geen enkele politicus in België de voorbije weken horen zeggen dat we dringend moeten verstrengen of dat het helemaal de foute kant uitgaat. Integendeel, iedereen is het er over eens dat we verder moeten kunnen versoepelen.

  Zaai toch geen angst over angstzaaiers, ze zijn er niet.

 23. Een dodelijk virus ja. Maar hoe dodelijk ? Voorjaar 2020, volgens het model van Neil Ferguson IFR 3,4% eind 2020 IFR 0,23%.(publicatie door de WHO) De laatste 10 jaar 3600 ziekenhuisbedden en personeel weggesaneerd herinner u de witte woede, dat dit aanleiding geeft tot overbelasting van ziekenhuizen ligt uiteraard voor de hand. Wanneer ik kijk wat het virus doet dan moet ik vaststellen dat de mens wel degelijk voldoende materiaal in huis heeft om zich te verdedigen, materiaal waar de gezonde mens sedert zijn bestaan steeds gebruik van maakt, het immuunsysteem. Ook stellen we vast dat het streefdoel voor groepsumminteit 70% van de bevolking gevaccineerd, bereikt is. Moet ik er dan van uitgaan mijnheer Paul De Block dat de ganse vaccinatiecampagne nutteloos, beweringen van virologen en farma-industrie leugens waren ? Of gaan we de schuld in de schoenen van de niet gevaccineerden schuiven zoals we ook de schuld gaven aan de Joden, Marokkanen, feestvierders, of reizigers in het verleden toen de besmettingen stegen ?

 24. Volledig mee akkoord! Debat en in vraag stellen, kritisch blijven en evalueren hoort bij echte wetenschap en democratie.
  En welzijn gaat om veel meer dan enkel testen en besmettingen voorkomen+ mensen hun vrijheden steeds meer beperken.

 25. ❤️❤️❤️
  Dankjewel🙏🏻
  Angst en eenzaamheid brengen mensen in allerlei staten en kunnen het immuunsysteem erg verzwakken. We moeten terug “leven” en genieten en liefdevol met elkaar omgaan. Verdraagzaam blijven en die verdeeldheid stoppen!

 26. Wie niet gevaccineerd is en ziek wordt gaan we niet helpen ? Dit is schuldig verzuim en strafbaar zie strafwetboek art.422 bis. De Belgische gezondheidszorg kenmerkt zich door morele basiswaarden zoals solidariteit, rechtvaardigheid, medemenselijkheid en non – discriminatie.

Plaats een reactie

Delen