Rik Torfs. Foto Photonews en Twitter.

Rik Torfs. Foto Photonews en Twitter.

Uncategorized

Rik Torfs: ‘Politici die wel met Taliban willen onderhandelen, maar nooit met Vlaams-nationalisten, beetje vreemd’

/

Rik Torfs laat op Twitter zijn verontwaardiging blijken over het feit dat politici wel met een terreurorganistie als de Taliban willen onderhandelen, maar nooit met Vlaams-nationalisten. De voormalige KU Leuven-rector lijkt zich daarmee uit te spreken tegen het cordon sanitaire.

Na de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Afghanistan kon de Taliban razendsnel het land heroveren, waardoor de terroristen nu opnieuw de touwtjes in handen hebben in het land. Over het bestrijden van de Taliban is daardoor al lang geen sprake meer in politieke kringen, maar de nieuwe strategie lijkt de dialoog te zijn.

Dat zorgt voor verontwaardiging op sociale media, en schijnbaar ook bij Rik Torfs. “Er zijn mensen en politici die, als het echt moet, met de Taliban zouden onderhandelen. Maar in naam van de democratie ‘nooit’ met Vlaams-nationalisten. Een beetje vreemd”, aldus de opiniemaker. “En voor wie mocht twijfelen: ‘nationalist’ is niet wat ik ben of mij voel.”

Heel wat mensen lijken Torfs gelijk te geven:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




30 gedachten over “Rik Torfs: ‘Politici die wel met Taliban willen onderhandelen, maar nooit met Vlaams-nationalisten, beetje vreemd’”

  1. Ook los van mijn politieke overtuiging vind ik het ‘democratische’ partijen onwaardig om een ondemocratische maatregel zoals het cordon sanitair staande te houden (texto). Is ook mijn overtuiging, toch aan toevoegen dat ik de paljassen die het cordon sanitaire handhaven nooit als democraten beschouwd heb en België net als de EU een fake democratie vind.

  2. Zoals altijd: Geweld loont !. Vlaams-Nationalisten proberen op een democratische manier een stem te krijgen in onze maatschappij, maar worden steeds uitgesloten, zelfs door N-VA. Groene en linkse fanatici halen de bovenhand, daar dit niet zal lukken met de Taliban, gaan ze ermee praten. Walgelijke bende linkse poco’s en klimaatfanatici. Al diegenen die vrijwillig naar Afghanistan vertrokken zijn, moeten maar zien dat ze op eigen houtje kunnen terugkeren, of er blijven en zich aanpassen, als je ermee kan praten zal het wel niet zo erg zijn met die Taliban.

  3. Dat vinden veel burgers en laat dat net hun doodsteek betekenen alleen door deze handhaving is het hen mogelijk om aan de macht te blijven en hebben ze het lef om zichzelf als democraten uit te roepen ook al handelen ze er niet naar

  4. In 1940-45 en nadien noemden ze mensen die samenwerkten met de bezetter “collaborateurs” en schoren ze die mensen hun haren af. Nu sturen ze vliegtuigen op kosten van onze belastingbetalers. En wie weet wie er allemaal meekomt ?

  5. Niet alleen vreemd maar ook blijkbaar een overtreding van één der negentien “beschermde criteria” der anti-discriminatie wetgeving nlm ; “discriminatie op basis van politieke overtuiging”

  6. Ach linkse liesje, je bent wel echt een naïef wicht om zo’n uitspraak te doen. Zelfs eerdere ‘slechte mensen’ deden ook goede dingen, denk aan de autobahn, de volkswagen… .

  7. Beide stellen niets voor en kruipen steeds weer op de knieën voor de Walen om deelname aan de macht ten koste van hun kiezers… Niet verwonderd dat ik deze niet uit elkaar kan houden x)

  8. Nog een vraag die ik mij stel :we gaan 500 “Belgen” evacueren uit Afghanistan. Was dat allemaal legerpersoneel of ambassade personeel of “Belgen” op vakantie in Afghanistan? Het is bij mij nooit opgekomen om naar Afghanistan op vakantie te vertrekken….Of zijn alle die “Belgen” zieke familieleden gaan bezoeken? Of zou het kunnen dat er naar huwbare echtgenotes of echtgenoten werd uitgekeken ginds ter plaatste??Allemaal vragen die ik mij stel! Waarschijnlijk zullen er wel verdedigbare gevallen tussen zitten maar bij het grote deel stel ik mij toch vragen…

  9. De enige cordon dat ik ken is cordon blue,das om te bakken.
    Niet om minstens 800.000 kiezers ni kloot af te trekken🤢
    Maar ja wij leven toch in een democratisch land niet?
    Vivaldi is zo corrupt dat ze hun eigen leugens geloven💩
    Maar het spreekwoord zegt,veel beloven en weinig geven doet de gekken in vreugde leven🤪
    De prijzen worden uitgedeeld in 2024👊

Plaats een reactie

Delen