Taliban binnenkort in VN-vrouwenrechtencommissie?

Taliban binnenkort in VN-vrouwenrechtencommissie?

Uncategorized

Terreurorganisatie taliban komt waarschijnlijk in VN-vrouwenrechtencommissie

/

De kans is groot dat de taliban binnenkort kunnen zetelen in de vrouwenrechtencommissie van de Verenigde Naties. Dat zegt John Bolton, voormalig ambassadeur van de VN, en leidt tot heel wat verontwaardiging op sociale media.

Na de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Afghanistan kon de terreurorganisatie taliban razendsnel het land volledig heroveren. De taliban staan erom gekend radicaal islamitische opvattingen te hebben ten aanzien van vrouwen en er is dan ook heel wat te doen over de onderdrukking van vrouwen na de machtsovername van de taliban, maar toch mogen zij binnenkort naar alle waarschijnlijkheid aanschuiven aan de tafel van de VN-vrouwenrechtencommissie.

Ook na die machtsovername blijft Afghanistan immers gewoon vertegenwoordigd in internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en nemen de nieuwe machthebbers de stoel gewoon over. In principe zou de VN de overname van de stoel door de taliban kunnen weigeren, op grond dat ze geen legitimiteit hebben, maar dat is volgens voormalig Amerikaans VN-ambassadeur John Bolton ongebruikelijk en gebeurt niet vaak met succes.

Volgens Bolton is de kans dus groot dat de taliban binnenkort gewoon de Afghaanse stoel krijgen in de VN. “Ik denk dat dat de meest waarschijnlijke uitkomst is, dat de taliban de stoel krijgt.” En dus zullen ze binnenkort kunnen zetelen in de VN-vrouwenrechtencommissie, waarvoor Afghanistan in 2020 een zitje kreeg. Die commissie heeft als doel de gelijkheid van man en vrouw te waarborgen en promoten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Terreurorganisatie taliban komt waarschijnlijk in VN-vrouwenrechtencommissie”

Plaats een reactie

Delen